De ce luptăm atât de mult pentru cei care nu ni se potrivesc…

E paradoxal, nu-i așa? Avem o inimă atât de mare și deschisă. Vrem dragoste, mai multă dragoste. Căutăm și căutăm, încercând să ne găsim iubirea vieții. Apoi îl alegem pe cel care nu ni potrivește. Poate îl alegem orbește. Dar între timp înțelegem că această persoană nu este pentru noi. Și totuși nu renunțăm.

Nu știu de ce fac asta. Sunt naivă, proastă sau disperată? Sau poate noi toţi, suntem atât de însetați de iubire, încât ne sacrificăm valorile și standardele?

Poate că facem asta pentru că nu ştim cum să o facem în alt mod. Poate că facem asta, știind că această persoană cel puțin nu va pleca. Chiar dacă dragostea nu este adevărată. Chiar dacă în adâncul sufletului știm că el sau ea – nu este alesul nostru.

Înainte credeam că iubirea este ceva uşor. Că iubirea este ceea ce simt doi oameni. Se pare însă că iubirea este o muncă grea.

Poate că nu ne dăm seama ce valoare avem. Nu ne observăm nici după 20 de ani de viață. Poate considerăm că nu merităm o dragoste atât de mare. Sau poate credem că merităm doar o iubire unilaterală.

E trist să te gândești că oamenii nu se consideră vrednici de dragostea adevărată, de aceea acceptă prima persoană pe care o întâlnesc. E trist să te gândești că oamenii cred că nu-și vor găsi niciodată sufletul pereche, de aceea rămân cu cel care este.

E trist să te gândești că noi, oamenii, nu ne cunoaștem valoarea.

Trebuie să nu ne mai ținem de oamenii greșiți. Să nu mai facem totul pentru cei cărora nu le pasă de noi. Să nu mai cucerim oameni, care nu-şi doresc același lucru. Să nu ne mai prefacem că este dragoste, dacă ea nu este. Să nu mai fim într-o relație, doar pentru a fi în ea. Trebuie să nu mai fim de acord cu mai puțin decât iubirea.

Trebuie să ne ascultăm vocea interioară, ce simțim şi cum simțim.

Ajunge să-i iubiți pe cei care nu vi se potrivesc. Ajunge să vă atașați de cei, care vă fac viaţa mai rea. Ajunge să fiţi prieteni cu cineva doar pentru că el/ea este bogat sau are succes.

Doar știm că acest lucru nu este adevărat, atunci de ce continuăm să o facem iar și iar?

Sursa