8 lucruri pe care le-am înțeles, în timp ce toate prietenele mele se căsătoreau

Să fii singură, când toate prietenele tale sunt căsătorite, de fapt, nu este așa de înfricoșător/jenant/neplăcut cum pare. Abilitatea de a analiza, bunul simț și liniștea interioară te ajută să faci concluzii corecte și să înveți nu numai din greșelile tale.

Aceste 8 lucruri le-am înțeles în ultimii 10 ani, în timp ce toată lumea se căsătorea:

1. Nu există conceptul “genul meu”

La 15 ani poţi fi înnebunită de bruneți focoşi, la 20 de fotbaliști cu abdomenul în pătrățele, la 25 de programatori super-inteligenţi, iar aproape de 30, de cei care te hrănesc cu o mâncare bună şi privesc aceleași seriale ca şi tine.

Cu cât devii mai matură, cu atât înțelegi mai clar că bărbații nu se împart în genuri. Începi să cauți calități mai profunde, cum ar fi responsabilitatea, scopurile, onestitatea și nu este atât de important dacă această persoană are sau nu o tunsoare elegantă.

2. Să-ţi găsești o muncă pe plac, înainte de căsătorie.

Să-ţi găsești munca ce îţi aduce plăcere – este cel mai frumos cadou pe care ţi-l poți face singură. Ea te face mult mai motivată şi mai puţin dependentă. Auto-realizarea este o sursă suplimentară de fericire, care nu depinde de a doua jumătate.

Am văzut suficiente femei căsătorite care nu sunt fericite, însă nu puteau rupe relația din cauza dependenței financiare. Am văzut suficiente femei căsătorite care se descurcă bine în ceea ce fac și sunt fericite în căsătorie. Toate acestea mi-au ajutat să înțeleg cât de important este să te regăsești.

3. Investițiile în prieteni sunt necesare

Câțiva prieteni buni merită timpul şi atenția ta. Întotdeauna. Orice s-ar întâmpla în viaţa ta. Ei sunt suportul tău.  Pentru că niciodată nu poţi şti cum va fi viaţa. Relațiile se termină, bărbații te schimbă, copiii pleacă, părinții îmbătrânesc, iar prietenii sunt acei oameni care vor fi lângă tine toată viaţa.

4. Nu fi de acord cu mai puţin

Ni fi de acord cu o relație doar pentru că ai fost prea mult timp singură. Nu te întâlni cu cineva doar pentru că te temi de singurătate. Nu te căsători cu cel pe care nu-l iubeşti cu adevărat, doar pentru că toţi în jurul tău deja s-au căsătorit.

În timp ce îţi consumi cea mai importantă resursă – TIMPUL – pentru ceva neserios şi neadevărat, rişti să pierzi ceva care merită. Nu uita ce meriți şi nu fi de acord cu mai puţin.

5. Trebuie să afli cine eşti, înainte de a te căsători

Dacă relaţiile devin unica ta sursă de fericire, ele treptat se vor transforma în relații nesănătaose. Tu nu-ţi poţi dedica toate forțele şi timpul pentru persoana iubită. Nu poţi iubi aceleași lucruri ca şi el. Nu poţi face cee ce face el. Nu poţi trăi viaţa lui.

Trebuie să ştii cine eşti tu. Trebuie să ai viaţa şi pasiunile tale, opinia ta, o poziție de viață stabilită și gusturi. Familia, cariera, prietenii – sunt importante, dar trebuie să înțelegi cine ești tu fără toate astea.

6. Copiii – nu sunt un răspuns.

Copiii nu-ţi justifică existența ta. Copiii nu sunt un adeziv pentru căsătorie. Copiii nu eşti tu. Am văzut cu toții cum cu ajutorul unui copil femeile încearcă să-și justifice viața neinteresantă, să păstreze bărbatul lângă ea sau o căsătorie eșuată. Copiii nu sunt un mijloc pentru atingerea scopurilor, nu sunt un răspuns la toate întrebările și cu siguranță, nu sunt o scuză.

7. Nu aștepta pe cineva pentru a trăi

Pentru a-ți atinge obiectivele și pentru a-ți îndeplini visurile, nu trebuie să aștepți un partener ideal. Mergi singură în călătorii, cumpără-ţi casa visurilor tale. Nu renunța la fericire, doar pentru că nu există cineva care să o împărtășească cu tine. Singurătatea poate deveni un privilegiu dacă te uiți la ea din perspectiva corectă. Poate că niciodată nu vei fi la fel de liberă și independentă ca acum. Întreaga lume, toate visurile și planurile sunt acum în mâinile tale. Profită de asta.

8. Căsătoria, de asemenea, nu este un răspuns.

Căsătoria ca şi copiii nu este o scuză sau răspunsul la toate întrebările. Dacă nu ai învăţat să fii fericită singură, în căsătorie, de asemenea, nu vei găsi fericirea. Dacă nu te afli în armonie cu tine însăţi, nu vei găsi armonie nici în căsătorie. Dacă nu știi cine ești, nici în căsătorie nu vei găsi răspunsul la această întrebare. Dacă nu ai învăţat să te iubeşti, în căsătorie nu vei primi acea iubire de care ai nevoie.

Să găseşti persoana cu care ai vrea să-ţi legi viaţa – este un lucru nepreţuit. Însă riscul să strici totul e foarte mare, de aceea, trebuie să începi să-ţi construiești fericirea cu mult înainte de apariția inelului pe deget.

Sursa