Iată cum RESENTIMENTELE se pot transforma într-un program de auto-distrugere

Resentimentele se aseamănă cu o tumoare. Sunt periculoase, deoarece metastazele se răspândesc la alte organe și țesuturi, afectând întregul corp.

Și cel mai trist lucru, este că nu e doar o imagine. Resentimentele ascunse sau amărăciunea determină creșterea tumorilor benigne și maligne. Resentimentele poartă în sine dorința ascunsă a morții față de cel care provoacă durerea. Și această agresiune îndreptată spre cineva, se întoarce apoi împotriva autorului și se transformă într-un program de auto-distrugere…

Cauza cancerului sunt resentimentele.

De fapt, cancerul – sunt resentimente ascunse, furie și răutate, ură și dorință de răzbunare, care practic „mănâncă” organismul. Este o rană sufletească profundă, nevindecată. Este un conflict intern puternic cu tine însuţi și cu lumea înconjurătoare. Mândria și aroganța generată de aceasta, sentimentul de vinovăție și rușine, neglijarea şi antipatia profundă faţă de oameni duc la această boală. Dacă omul în viziunea sa se asemănă cu celula de cancer, el creează cancer în corpul său. Resentimentele scot din cel ofensat toată puterea emoțională și mentală, la fel precum cancerul ia toate forțele din organism, distrugându-l.

Resentimentele închid calea spre recuperare.

Resentimentele afectează toate domeniile vieții. Ele sunt dintre cele mai serioase obstacole în calea vieții, deoarece nu-ţi permit să mergi mai departe, inima noastră devine de piatră.

Resentimentele duc la conflicte interne cu tine însuți. Mecanismul este simplu. Oricine tinde spre armonie interioară, vrea pace și iubire. Doar nu am fost creați pentru durere, neglijare și înstrăinare. Însă resentimentele sunt cele care formează în jurul nostru şi în noi o atmosferă negativă. Se întâmplă o separare în două a dorințelor umane. Pe de o parte, ne dorim binele pentru sine, iar pe de altă parte – noi înşine ținem răul, nu-l eliberăm.

Trei vectori a resentimentelor

Pe circumstanțe

“Ce altceva puteam să fac în această situație?” – uneori putem fi complet neputincioși. De parcă ceva lucrează împotriva noastră. Vrei ceva, depui efort, dar nu se întâmplă nimic. În acest mod apar resentimentele pe circumstanțe. Dacă înțelegi că Dumnezeu controlează circumstanțele, atunci îndrepți supărarea spre el.

Pe oameni

Aici totul este clar: “Dacă nu ar fi fost acești oameni, atunci totul ar fi minunat…”

Pe propria persoană

“Cum am putut permite acest lucru? De ce nu am calculat totul în detalii?” – aceste gânduri probabil vin la fiecare, iar la unii dintre noi chiar de mai multe ori pe zi. “Am încercat, am făcut ceva, dar nu a funcționat … Deci sunt incapabil, un ratat … sunt deprimat …” – astfel, fiind supărat pe tine, poți petrece jumătate din viață.

Resentimentul pe tine însuți este cel mai distructiv. Oamenii se concentrează asupra conflictelor interne, asupra contemplației și milei de sine. Este foarte greu să-i scoți din asta. Adesea chiar ei înșiși susțin în mod artificial această stare. Bărbații pot face abuz de băuturi alcoolice, cineva exagerează cu mâncarea, cineva se izolează de toți și petrece timpul numai cu televizorul. Femeile se pot concentra pe lucruri: încep să-şi cumpere haine, cosmetice, dulciuri în cantități incredibile, să cheltuie bani sau bârfesc şi flirtează cu fiecare.

Dacă omul are resentimente pe sine şi nu s-a clarificat cu ele, atunci această stare devine aproape o normă a vieţii. Cu alte cuvinte, el nici nu-și dă seama că are o rană. Nu înțelege că ea este cea care-i otrăvește viața și relațiile.

Speranță există!

Există o zicală: “Nu sunt boli incurabile, sunt pacienți incurabili”. Cancerul este o boală curabilă. Vindecarea începe cu iertare, cu consimțământul de a începe procesele de restabilire a relațiilor, de reconciliere, de schimbări în gândire.

Sursa