Dezvoltaţi în copil încrederea în sine şi sentimentul de demnitate urmând aceste 8 sfaturi

Lipsa încrederii în sine îi poate provoca în viitor copilului, probleme în comunicarea cu alte persoane, eșecuri profesionale, tragedii de viață.

Desigur, nu totul depinde de părinți, dar de multe ori atitudinea lor față de copil, este temelia pe care se construiește percepția ulterioară a lumii. Copilul nu se naște cu o viziune clară despre sine și despre locul său în lume, toate acestea fiind formate treptat prin contactele cu mediul. Sentimentul de demnitate a copilului se formează pe baza a ceea ce aude despre sine și despre abilitățile sale.

Dragi părinți, iată câteva sfaturi despre cum să educați un copil încrezător:

1. Nu uitați să-i reamintiți copilului despre virtuțile și victoriile sale;

2. Uitați de cuvântul “DAR”. Fraza “Tu, bineînțeles ești frumoasă (ascultătoare, talentată, gătești delicios), dar …” În casa voastră nu este loc pentru acest cuvânt.

3. Învățați-vă singuri și învățați copilul să interpreteze eșecul ca o lecție pentru viitor, și nu ca un motiv să se simtă un ratat.

4. Lăsați copilul să facă greșeli, în caz contrar va înceta să mai ia inițiativa, iar acest lucru va încetini dezvoltarea abilităților sale;

5. Dezvoltaţi-i talentele și abilitățile înnăscute;

6. Acceptați copilul așa cum este. Chiar dacă este ciudat, gras sau prea modest, iubiți-l și ajutați-l să-și depășească neajunsurile, fără să-l criticați și să faceți glume pe seama lui. Majoritatea copiilor suferă atunci când simt că nu sunt ceea ce ar vrea părinții;

7. Nu faceți presiune asupra copilul, nu-i subminați credința în propriile forțe și abilitați.

8. Direcționați-l spre o percepție pozitivă a lumii, deoarece evenimentele în sine nu ne influențează, factorul determinant este reacția noastră subiectivă față de ele.

Sursa