De ce fetele inteligente îşi complică atât de mult viaţa…

Ea are în minte un milion de gânduri. Chiar și atunci când trebuie să se relaxeze, se gândește la ceva și îşi face griji. Mintea ei nu se deconectează niciodată.

Iată de ce se complică atât de des, oricât de simple ar părea lucrurile dintr-o parte. Ce trebuie să îmbrace. Ce să mănânce. Ce să bea. Cât timp să aștepte, pentru a răspunde la mesajul lui.

E deșteaptă, ceea ce înseamnă că în mintea ei pot exista sute de scenarii posibile. Iar atunci când se gândește la ele, îşi face griji despre lucrurile care puțin probabil se vor întâmpla. Se înnebunește singură. Ea nu tace niciodată în mintea ei.

Se complică pentru că nu iubeşte surprizele. Ea vrea să ştie în ce se implică. S-a obișnuit să controleze orice situație. Vrea să aibă un plan pentru tot ce se poate întâmpla.

Pentru că este un strateg. Ea vrea să știe unde merge, cine va fi acolo și ce ar trebui să se întâmple. Ea trebuie să știe asta, pentru a nu se simţi de parcă ar merge acolo orbește.

Urăşte când nu înțelege ce să facă, atunci când întâlnește pe cineva pe care nu se aștepta să-l vadă. Când se simte nepregătită, proastă. Întotdeauna vrea să știe ce se întâmplă.

De aceea, se gândeşte la tot. La cuvintele din mesaj. La modul în care cineva s-a uitat la ea. La tonul vocii, celui care i-a spus ceva. Este perspicace, pentru că acordă atenție la tot ce spune și face o persoană și se gândeşte prea mult la asta.

Ea încearcă să citească oamenii în jur, astfel încât să nu-și depășească granițele. Nu vrea să facă o prostie: de exemplu, să se îndrăgostească de cineva care nu simte pentru ea același lucru sau să deranjeze un prieten, care vrea să rămână singur.

Majoritatea oamenilor consideră că este practică și logică, dar, de asemenea, este foarte sensibilă. Inima ei este la fel de mare ca şi mintea. De aceea, simte atât de puternic, îşi face griji atât de profund.

Ea este mândră de mintea ei. Este fericită că-şi poate purta singură de grijă, că poate face ceea ce majoritatea oamenilor nu pot face. Dar, uneori, mintea ei o înnebunește. Şi uneori asta îi complică viața.

Sursa