Iată de ce nu trebuie să trăiești cu un om pe care nu-l iubeşti

Există multe motive care forțează oamenii să intre într-o relație. Frica de singurătate este unul dintre aceste motive. Mulți oameni se tem să ajungă la bătrânețe într-o casă goală şi îşi doresc ca după moarte cel puțin cineva să-şi amintească de ei. Familia oferă această siguranță şi încredere.

Însă mulți psihologi consideră că singurătatea nu este cea mai rea opțiune, dacă de cealaltă parte a balanței se află relația bazată pe obișnuință. Astăzi vom vorbi de ce nu trebuie să trăiți cu persoana pe care nu o iubiți:

1.Ideea greșită despre fericire

Societatea și cultura modernă au pus în mintea multor oameni ideea că oamenii singuri nu pot fi fericiți. Acest punct de vedere este greșit. Faptul că alături de tine va exista cineva, nu te va face fericit(ă). Pentru o relație perfectă cu cineva este nevoie de o singură condiție – dragostea. Imaginați-vă ce se va întâmpla dacă relația nu se bazează pe sentimente?

2. Multe restricții

Lăsând să intre în casa ta o altă persoană îţi limitezi viața, drepturile şi odată cu asta obţii sarcini adăugătoare. Ambii veți încerca să trăiți conform unui model, limitându-vă propriile dorințe și nevoi, doar pentru că aşa este acceptat și “toți fac asta”. Pe de altă parte, limitați dorințele și nevoile celeilalte persoane.

În astfel de condiții, viața fără sentimente va fi un iad, unde fiecare dintre parteneri își dorește să fie singur, pentru a respira liber. Trebuie să înțelegeți că găsirea unui partener nu este echivalentul succesului sau un semn că aţi pășit în viaţa de adult.

3. Relațiile de dragul relațiilor se epuizează foarte repede

O persoană singură este liberă să facă cum dorește și are libertatea de alegere. Să-ţi legi destinul de altă persoană merită numai atunci când înțelegeți că reciproc vă faceți viața mai bună. Dacă însă cuplul vostru este urmărit de conflicte și nemulțumiri, mai devreme sau mai târziu, o astfel de relație se va epuiza.

4. Noi conexiuni sociale

Relațiile fără sentimente nu elimină necesitatea întâlnirilor regulate cu prietenii sau rudele partenerului. Veți respecta aceste reguli de etichetă și vă va fi dificil să câștigați simpatia unor oameni complet străini. Oamenii care trăiesc în oraşe mari în fiecare zi văd multe feţe noi, ei nu se pot considera singuri. Ai toate uşile deschise şi nu există niciun motiv să te legi de cineva care în mare parte îţi este indiferent.

5. Relațiile fără iubire fac oamenii să se simtă şi mai singuri

Când încerci pe propria piele modelul unei vieții ideale străine, nimeni nu-ţi dă garanții că acest model ţi se va potrivi. Treptat, vei simți că exişti într-o realitate simulată. Această senzație duce la sentimentul de goliciune și nemulțumire.
Relațiile în sine nu aduc fericirea, de-a gata. Probabil, nimeni nu te-a avertizat despre acest lucru. Două persoane care trăiesc împreună – este doar suma a două persoane. Dacă înțelegi că nu există cale de întoarcere și relația voastră se bazează pe minciuni și înșelăciuni, te vei simți mult mai singur.

Sursa