O SINGURĂ frază care te va AJUTA să ajungi la inima bărbatului tău…

Probabil, unicul sfat universal pentru toate relațiile – este ca partenerii să comunice cât mai mult.

Se spune că femeile sunt mult mai emoționale, iar bărbații sunt mai logici în comunicare, ceea ce poate fi adevărat. Adevărat e şi faptul că bărbații instinctiv doresc să-și facă femeia fericită și pentru asta sunt gata de orice. Această afirmație este valabilă pentru toate relațiile, cu singura diferență că la început bărbatul poate fi puțin confuz şi nu ştie cum să o facă. Astfel obținem un cerc închis:

– Bărbatul nu știe cum să facă femeia fericită, dar nu vorbește despre asta.

– Femeia obosește de bărbatul care pare să facă totul în invers, dar nu înțelege că el pur şi simplu nu știe cum trebuie să o facă fericită.

– Bărbatul se simte neputincios și începe să se îndepărteze, pentru că simte că nu-i reușește nimic.

– Femeia sau bărbatul renunță și relația se destramă.

Nimeni nu este vinovat, cu excepția faptului că nu a existat o comunicare deschisă. Cum să rupi acest cerc vicios? Bărbații reacționează diferit, în funcție de modul în care sunt abordați.

Dacă-i spui:

“Cred că mă ignori…”

“De ce nu m-ai sunat, așa cum mi-ai promis?”

“Trebuia să-mi spui că o să întârzii…”

E posibil să nu-ți dai seama, dar concentrându-te pe greșeala lui, nu faci decât să-l ataci, forțându-l să se apere. Doar îi spui că face totul greșit. Şi atât.

Mai bine încearcă să-i spui:

– “Când nu-mi răspunzi, simt de parcă mă ignori.”

– “Când nu mă suni, simt că nu sunt importantă pentru tine.”

– Când nu mă avertizezi că vei întârzia, simt de nu prețuiești timpul meu.”

Vă garantez, că veți obține o reacție complet diferită datorită acestui cuvânt magic: “Mă simt”.

Nu trebuie să-i spui bărbatului ceea ce a făcut greșit, dar ce sentimente ți-a provocat. Aşa cum am menționat mai sus, vrea să te facă fericit, dar nu știe întotdeauna cum. Și împărtășind cu el sentimentele tale, îl lași să știe ce-ţi dorești.

Cu astfel de cuvinte nu ataci, ci doar împărtășești experiențe. Acest lucru îl va încuraja să acționeze, să se schimbe și să se îmbunătățească. El va înțelege că astfel comunici cu el, nu îi reproșezi.

Sursa