Cum am aflat totul despre femei, de la nepoţica mea de 2 ani…

Nu sunt căsătorit. Am peste treizeci de ani şi încerc să înțeleg femeile, însă nu întotdeauna îmi reușește. Ceva timp în urmă, am avut ocazia să petrec mai mult timp cu nepoţica mea de 2 ani, Lou-Lou, şi cu ajutorul ei am reușit să privesc în conștiința unei femei, să înțeleg cum este construită.

Fiecare femeie este individuală, iar eu fac generalizări, dar în sufletul nepoţicăi mele de doi ani trăiește o ființă nediluată, neatinsă – ca să spunem așa, “feminitatea” lui Freud. Iată ce am aflat:

1. Atrage-i atenția – ignorând-o.

Dacă, intrând în cameră, mă voi apropia de Lou-Lou de parcă aş fi un clovn, încercând să o distrez sau să facem ceva, ea se va preface că nu mă observă. De parcă nu exist. Dacă voi trece pe lângă ea, atunci garantat mă va chema şi va dori să ne jucăm.

2. Oferă-i cadouri

Cadourile sunt eficiente. Cât mai zgomotoase şi strălucitoare. În cazul lui Lou-Lou, animalele de pluș ce cântă sau agrafele cu paiete sunt perfecte. Pentru femeile adulte, ceva analogic, probabil ar fi, mașinile și bijuteriile.

3. Fă-i complimente

Întotdeauna credeam că la fel ca şi diamantele, complimentele sunt apreciate doar atunci când sunt rare. Lou-Lou face unele chestii şi toată lumea aplaudă – de parcă ar fi inventat cum să salveze planeta de foame, iar copilul înflorește de bucurie. Aceeași metodă funcționează și în relațiile cu femeile.

4. Ascult-o.

Toată viața încercam să ghicesc ce-şi doresc femeile. Dacă sunt atent, Lou-Lou îmi spune în mod clar ce vrea: să mănânce, să danseze, să sară, să alerge, să cânte, să citească. Îmi rămâne doar să organizez totul. Cât de ușor aş fi trăit, dacă aș fi ascultat ce spun femeile și aş fi acționat în funcție de cuvintele lor.

5. Cere-i iertare

Nu contează ce ai făcut. Nu contează, dacă nici măcar nu știi ce ai făcut. Poate că am ofensat-o pe Lou-Lou , punându-i păpușa greșită în cărucior. Ceea ce mie sau vouă, vi se pare un lucru mic, pentru ea – este ceva important. Cea mai bună metodă este să-i ceri iertare. Dar vocea ta trebuie să fie sinceră. Este foarte simplu, însă mulți bărbați ignoră acest sfat …

6. Vrea – las-o să facă

Nu contează despre ce este vorba. Nu contează cât de proastă poate părea această idee sau ocupație, n-o împiedica – las-o să facă. Dacă lui Lou-Lou îi trece ceva prin cap, nu o poți convinge. Sprijină femeia în orice început și chiar încurajează-o. Apoi relaxează-te și speră că singură va conștientiza că a fost o idee proastă.

7. Nu-i spune ce să facă

Cel mai bun mod de a te asigura că nu face ceea ce-ţi dorești de la ea – e să-i spui să o facă. Cel mai înțelept ar fi să o faci să simtă că inițiativa vine de la ea. Sunt foarte mândru de mine, de exemplu, pentru că am convins-o pe Lou-Lou să privim finala Campionatului Mondial de Rugby, care este mult mai distractiv decât jocul în nisip.

8. Nu te plânge de viaţă

Este cel mai dificil moment. Am în vedere că femeia nu ar trebui împovărată cu micile tale probleme. Când mă plâng că am o ședință dificilă sau o durere de spate, Lou-Lou rămâne indiferentă. Însă atunci când ceva într-adevăr nu este în regulă, ea simte instinctiv acest lucru și mă îmbrățișează – astfel starea mea de spirit se îmbunătățește imediat.

9. Nu te certa cu ea

Este inutil. Într-o dispută niciodată nu vei câștiga, iar dacă vei câștiga nu vei avea nimic bun din asta: ea doar se va întrista şi mai mult. Sincer vorbind, de ce-ţi trebuie acest lucru?

10. Nu-i provoca lacrimi

Când Lou-Lou plânge, sunt absolut neputincios în faţa ei. Şi nu există niciun remediu științific împotriva plânsului. Să o hrănesc? Să joc rolul unei maimuțe în faţa ei? Să-i cumpăr un ponei? Să-mi scot un ochi cu scobitoarea? Sunt gata pentru orice, doar să nu plângă.. însă ea plânge…

Autor: Ted Saffren

Sursa