Cel care te iubeşte cu adevărat, te va inspira şi te va susține să devii mai bună.

Poţi pierde toată viaţa întrebându-te, ce ai făcut greşit sau ce nu a fost suficient în tine în comparație cu cealaltă. Niciodată nu vei găsi răspunsul. Pentru că tu – ești aşa cum trebuie să fii. Ești perfectă, cu toate neajunsurile tale.

Dacă trăiești o viață plină, faci ceea ce-ţi place, eşti fidelă valorilor tale, te dezvolți ca persoană și te perfecționezi – eşti aşa cum trebuie să fii.

Nu vei fi niciodată suficientă pentru el, pentru că chiar și cea mai ideală femeie din lume (deși ea nu există) nu-l va satisface niciodată.

Problema este la el. El nu vrea să te accepte aşa cum eşti, pentru că se teme să piardă alte opțiuni. Se teme să se oprească şi să găsească adevărata dragoste, în care oamenii sunt acceptați şi iubiți aşa cum sunt.

El te-a respins primul, pentru că-i era teamă că-l vei respinge tu.

Şi astfel pot fi nu doar bărbații, ci şi femeile. Ei sunt oameni care continuă să găsească defecte şi probleme în fiecare. Ei nu pot accepta imperfecțiunea altcuiva. Deși, subconștient știu că nu vor găsi idealul. Dar exact asta, le protejează inima de durere. Acest lucru îi face singuri.

De aceea, uneori, te afli într-o situație în care iubești enorm o persoană care nu-ţi poate răspunde la fel. Care refuză să te accepte, pentru că îi este mai ușor să creadă că ceva nu este în regulă cu tine, decât să creadă în incapacitatea lui de a fi vulnerabil, deschis în faţa sentimentelor și potențialei dureri.

Nu poţi schimba astfel de oameni. Nu-i poţi corecta. Nu te poţi corecta nici tu. Pentru că nu poţi şi nu ar trebuie să-ţi ceri iertare pentru ceea ce eşti.

Cel care te iubeşte cu adevărat, cel care ţi se potrivește, nu te va obliga să cauţi problema în tine. Cel care te iubeşte cu adevărat te va inspira şi te va susţine să devii mai bună.

Când vei întâlni iubirea adevărată, vei înțelege asta. Pentru că vei fi suficientă, indiferent de neajunsurile, neîncrederea sau slăbiciunile tale. Vei suficientă pentru acest bărbat, iar el va fi suficient pentru tine.

Sursa