IATĂ de ce NU mai este la modă să fii Femeie Casnică

Bărbații iubesc femeile gospodine. Să gătească gustos. Să fie ordine în casă. Să crească şi să educe copiii. O cenușăreasă. Cea mai bună alegere. Femeia trebuie să păstreze focul căminului familiar. Casa – este templul ei. Copiii, curățenia şi gătitul – vocația ei. Astfel gândesc majoritatea bărbaților în ţara noastră.

Și mulți cred că acesta este sexism și stereotipuri de gen. Sunt complet de acord cu asta, însă problema nu este doar la bărbați. Problema este că însuși femeile îşi doresc să fie casnice. De bună voie îşi petrec jumătate din viață în bucătărie, în camera copiilor, în magazine.. totul voluntar. Ele își atribuie rolul de casnică, ca ceva sacru. Consideră că asta e cea mai mare vocație a lor.

A fi casnică – este prea simplu. Acestea sunt abilități de bază pe care în ziua de azi le puteți delega cu ușurință altora, pentru a face ceva mai important și mai interesant. De aceea, acum nu mai este la modă să fii casnică.

Femeia care se vede o super-ființă fiind casnică – arată ciudat în secolul 21. Acum totul poate fi cumpărat, comandat, adaptat după ritmul tău de viață. Există o mulțime de comodități şi servicii. Această “vocație” funcționează numai atunci când partenerul tău nu este bărbat, ci un copil adult care nu-şi poate curăța după sine, nu poate găti sau face singur cumpărăturile. Acesta deja face parte din categoria bărbaților inferiori. În principiu, nici nu ştiu cum ar putea interesa o femeie.

Cuiva îi place să fie casnică – ok. Poate fi ca un hobby, însă nu 70% din viaţa ta. Nu poate fi sensul vieții tale. Casa şi gospodăria ar trebui să te ajute să obții ceva. Nu să fii sluga casei tale, cheltuind pentru ea jumătate din timpul tău.

Mi se pare important când femeia este axată pe alte lucruri decât, pe casă şi gospodărie. Aceasta spune despre versatilitatea și disponibilitatea ei pentru un parteneriat adecvat. Pentru că, atunci când femeia declară că este MAMĂ şi GOSPODINĂ – imediat trage o linie sub rolurile ei. De aici apare: “doar bărbatul trebuie să câștige” şi alte stereotipuri.

Nu, nu ar trebui să fie aşa. Acestea sunt mecanisme învechite, care nu mai funcţionează. Nu trebuie să existe diviziuni: bărbatul – garajul, femeia – bucătăria. Bărbatul la lucru, femeia având grijă de copii. Cred că asta este calea directă spre divorț.

Pentru ca relațiile şi căsătoriile să fie puternice – aveți nevoie de un parteneriat și de împărțirea responsabilităților. Fără excese și roluri clare. Ambii parteneri ar trebui să aibă grijă de gospodărie. Este un lucru atât de evident.

Femeilor, nu ar trebui să le fie frică să se retragă din rolul casnicelor supuse. Ele ar trebui să stabilească imediat condiții de cooperare cu bărbații, referitor la problemele casnice. Bărbații trebuie dezobișnuiți să spere că vor găsi o femeie servitoare. Aceasta e calea directă către o relație consumatoare. Relațiile în care rolurile de gen au limite clare, sunt mai problematice și mai des supuse rupturilor. E necesar de șters limitele și de omorât stereotipurile. A fi casnică pentru o femeie modernă nu este o obligație sau o vocație!

Fiecare cuplu are acum multe instrumente și oportunități de a elabora o strategie adecvată pentru gestionarea vieții de zi cu zi. Nu trăim în peșteri, ci în orașe și țări moderne. Problema gospodăriei pentru noi este o chestiune de confort și comoditate, nu de frisoane constante sau stres.

Sursa