Produsele care conțin hormonul tinereții feminine. Doar adaugă-le în meniul zilnic

Fiecare femeie este frumoasă în felul ei. Dar frumusețea adevărată este în primul rând sănătate și bunăstare. Asupra sănătății femeii influențează foarte mult conținutul de hormoni din organism. Și unul dintre cele mai importante grupuri – sunt hormonii feminini – estrogeni.

Deficitul de estrogen se manifestă prin simptome precum:

– Depresie și schimbarea bruscă a dispoziției

– creșterea în greutate,

– bufeuri,

– oboseală rapidă,

– respect de sine scăzut şi neîngrijirea aspectului exterior

– scăderea sensibilității și atractivității sexuale

De aceea, acest hormon mai este numit și hormonul tinereții. Atât timp cât femeia se simte femeie și atractivă, vârsta nu contează.

În ce alimente și plante se conțin acești hormoni?

1. Semintele de in – acesta este produsul nr. 1 după cantitatea hormonilor vegetali (grupul de lignani cu activitate estrogenică). Pe lângă acțiunea hormonală, semințele de in au şi alte proprietăți benefice pentru organismul femeii (curățarea organismului, proprietăți antioxidante …).

Semințele de in se utilizează sub formă de pulbere cu o cantitate suficientă de lichide. Se adaugă în terci sau se mănâncă cu miere. Doza terapeutică (maximă) – 2 linguri pe zi. Lignanul se găsește, de asemenea, în semințele de susan și floarea-soarelui.

2. Leguminoasele (mazare verde, fasole, năut, linte) conțin isoflavonoide – un fel de fitoestrogeni.
Soia, desigur, este liderul acestor hormoni, dar medicii nu recomandă să utilizăm soia în cantități mari. Printre leguminoase cea mai recomandată este lintea, ea conține cantitatea maximă de proteine, precum și triptofan care se transformă în serotonină, ameliorând depresia.

3. Cafeaua – un studiu realizat cu femeile care consumă până la 500 ml de cafea pe zi, au arătat că 90% dintre participante au avut o creștere de 70% a estrogenului. Aici, principalul lucru, este de a respecta norma consumului de cafea, astfel încât această băutură să-ţi aducă beneficii, şi nu invers.

4. Caisele – dintre toate fructele, conține cea mai mare cantitate de lignan. Le puteți consuma proaspete sau uscate.

Estrogenii de asemenea sunt prezenți în următoarele plante medicinale:

– salvie

– hamei

– rădăcină de ginseng

– arnica

– mușețel

– tei

– rădăcina de lemn-dulce

Sursa