Mamele exigente cresc cei mai buni copii. Iată de ce este adevărat…

Mamele stricte cresc copii de succes, informează Hangover Cure. Experții spun că nemulțumirea constantă a părintelui și încercările de a face copilul ideal, sunt greu de suportat. Dar după o astfel de educație, copiii adesea îşi mulțumesc mamele.

Erika Rasson, profesor la Universitatea Essex, a realizat un studiu care a arătat că mamele puternice cresc copii de succes. Şi invers – oamenii de succes aveau mame foarte exigente.

Studiul se bazează pe un sondaj unde au participat peste 15 000 de copii cu vârsta cuprinsă între 13-14 ani din 2004 până în 2010.

Erica Russon spune:

“Acest studiu s-a bazat pe atitudinea față de învățământul superior. Majoritatea părinților cer acest lucru de la copiii lor, în special mamele.

Rezultatele studiului au arătat că fiicele ale căror mame sunt stricte şi insistente, au cu 4% mai puţine şanse să rămână însărcinate prematur.

Copiii care aveau mame pretențioase, de asemenea, cu mai mari șanse au absolvit colegiul și au obținut un loc de muncă bun. Acest lucru poate părea ireal, însă copiii mamelor exigente și stricte, au devenit oameni de succes.

Rasson explică:

“În multe cazuri, reușim să realizăm ceea ce credem că este mai comod pentru noi, chiar dacă este împotriva voinței părinților. Şi oricât nu vom încerca să evităm părinții, multe dintre sfaturile lor ne afectează deciziile luate. Deşi, credem că am decis singuri.”

Mulți copii sunt de părere că mamele severe sunt dușmanii lor. Însă atunci când se maturizează, copilul îi mulțumește mamei pentru asta. El va fi capabil să înțeleagă și să-i aprecieze eforturile depuse pentru a-l crește un om puternic. Și, probabil, va transmite aceeași metodă copilului său.

Sursa