Bărbatul evită discuţiile complexe? Iată cum îl faci să te asculte…

De ce bărbatul nu este deschis pentru discuții? Pentru că, experiența îi șoptește că acestă conversație nu se va termina cu nimic bun.  Bărbații știu cum va construi femeia dialogul, de aceea încearcă să-l evite.

Sarcina femeii este să vorbească altfel. Atunci experiența negativă încet, încet se va completa cu experienţă pozitivă, iar bărbatul cu timpul, nu va mai fugi de discuții complexe.

1. Alege timpul potrivit

Oamenii adoră să vorbească când au chef, nu când celălalt e disponibil să-i asculte.

Mai corect ar fi să alegi momentul când bărbatul s-a trezit, când nu trebuie să alerge undeva, când te poate asculta şi se poate gândi la ceea ce-i spui. Sâmbăta seara, duminica dimineața – acesta e timpul potrivit. Desigur, momentul potrivit este individual – însă pe teme complexe ar trebui să discutați atunci când bărbatul are timp și energie să vorbească.

2. Începe cu esențialul

Oamenii (în special femeile) adoră să înceapă discuția cu detalii multe şi paranteze lungi, lucru care-l înfurie pe bărbat. În primul rând, pentru că nu înțelege care informație este importantă şi care nu.

Ce să faci? Începe cu esențialul. Vrei să vorbești despre atitudinea lui față de mama ta? Spune-i: “Dragul meu, vreau să vorbim despre relația ta cu mama”. Vrei să știi despre firul de păr lung de pe reverul sacoului? Spune-i: “Vreau să știu de unde e părul lung pe reverul sacoului tău.

3. Exprimă-ţi clar tezele.

De multe ori, nu este clar ce vrea femeia. Iar la întrebările directe ea nu răspunde. Şi chiar dacă răspunde – o face cu lacrimi sau reproșuri “Nu mă iubești”. În plus, femeia tratează ciudat faptele – bărbatul nu-i aduce “niciodată” flori, iar cele pe care i le aduce “nu se iau în calcul”. De multe ori femeile se limitează doar cu constatarea faptelor: “Lucrezi foarte mult”, “Nu ieșim nicăieri”, “Nu mă respecți ca persoană” etc. Uneori, este clar ce vrea femeia, dar de cele mai multe ori – trebuie să ghicești. Deoarece nu toți sunt capabili să ghicească – conversația devine enervantă.

De aceea, încearcă să scrii ce este prioritar, formulează-ţi pe puncte, scrie deciziile etc… Atunci când gândul va fi formulat exact, îţi va fi mai uşor să-l transmiți, iar bărbatul va participa la dialog cu plăcere.

Chiar dacă bărbatul tău evită conversațiile, există șansa de a construi poduri și a discuta despre momentele dificile ale relației voastre. Urmează această instrucțiune și bărbatul se va obișnui treptat să discute despre cele mai dificile lucruri.

Notă pentru bărbați. De fapt, băieți, aţi putea fi mai răbdători cu femeile voastre. Ascultați-le, chiar dacă nu urmează această instrucțiune. Se spune că dacă oamenii se iubesc, ei merg în întâmpinarea celuilalt.

Sursa