5 Lucruri pe care trebuie să le înțelegi despre Iubire (dacă-ţi dorești să o găsești)

Se spune, că nu noi alegem pe cine să iubim.

1.Iubirea – este responsabilitate, nu un drept.

Pentru a păstra iubirea, trebuie să nu uiți de ea, să-ţi conștientizezi responsabilitatea. Trebuie să te gândești întotdeauna la acțiunile tale, la cum se vor răsfrânge asupra altei persoane. Dacă nu sunteți gata să depuneți eforturi reale, să duceți discuții complexe și să găsiți compromisuri, atunci nu sunteți pregătiți pentru responsabilitatea iubirii.

Te poți lupta pentru iubire, însă nu o poţi forţa. A dori pe cineva, nu e același lucru de a-l iubi. Să-ţi dorești ca cineva să te iubească, este egoist. Esența iubirii este de a te dărui, nu de a lua ceea ce-ţi trebuie.

2. Dragostea ar trebui să se schimbe în timp.

Mulți dintre noi așteaptă ca partenerul să fie stabil și constant, să fie un sprijin pentru noi, în timp ce ne căutăm pe noi înșine și încercăm ceva nou. Însă te plictisești să fii constant.

Oferiți-i relației și vouă înșivă spațiu pentru dezvoltare și schimbare. Fă-o cu încredere, nu cu nemulțumire.

3. Tu alegi dragostea.

Iubirea poate părea un sentiment necontrolat, însă este ceea ce alegi singur. Simți ceva pentru o anumită persoană, însă cum îţi va afecta acest sentiment viaţa – este doar decizia ta.

În fiecare zi, în fiecare lună, tu decizi ce eşti gata să faci pentru această persoană.

4. Dragostea nu trece.

Poate trece dorința şi disponibilitatea de a face ceva unul pentru celălalt. Nu trebuie să te convingi că ați devenit diferiți. Pur şi simplu ai încetat să te mai strădui.

5. Tu controlezi iubirea, nu ea pe tine.

Se spune că nu noi alegem pe cine sa iubim. Însă nu, iubirea – este responsabilitatea ta. Iar cel pe care-l vei iubi, depinde de bunăstarea minții, trupului și sufletului tău. Dacă ai un respect de sine înalt şi o stare psihologică bună, atunci vei iubi persoana potrivită.

Sursa