Când vine momentul potrivit să ieşi din Zona de Confort…

În multe probleme de formare, noi, oamenii avem nevoie de exemple, condiții și timp. Iar timpul este un factor cheie.

Dacă fluturele, care iese din cocon, va fi deranjat atunci când își întinde încet aripile în “zona sa de confort”, atunci acestea vor rămâne șifonate şi nepotrivite pentru zbor. În acest moment are loc formarea, iar întrebarea “să fii sau să nu fii” nu apare – procesul se desfășoară.

Cei, care s-au reținut, știu când este timpul potrivit să “zboare”. Acest lucru este uşor de înțeles – simți cum “cuibul” începe să te deranjeze, să te strângă, să te înfurie.

Agresiunea este acea forță distructivă necesară și potrivită, care cândva te-a împins afară din pântecele mamei.

Agresiunea este un semn că ai rămas prea mult timp. Este acea “furie creativă” sau motivul care te trezește la acțiune, chiar dacă această acțiune este foarte delicată. Forța distructivă a agresiunii depinde dacă este recunoscută la timp de om. Cu cât mai mult este ignorată, cu atât mai agresivă și respectiv, mai puțin blândă este acțiunea creativă.

Și cu cât mai mare şi bruscă este agresiunea, cu atât consecințele sunt mai distrugătoare. Lumea răspunde ca într-o oglindă. Deci, ceea ce s-ar fi putut manifesta cu subtilitate și sensibilitate – se întâmplă ca și războiul.

Atunci când începi să observi că distrugi ceea ce ai creeat – acesta este momentul când trebuie să părăsești zona de confort. Deja nu-ţi mai este confortabil. Prin inerție consideri confortul ceea în ce te simțeai bine ieri.

Cu cât mai devreme auzi motivația interioară creatoare spre migrație, cu atât mai mică va fi agresiunea și mai mare creativitatea sinceră. Și lumea îţi va răspunde reciproc.

Fii blând cu tine, ascultă-ţi subtil semnalele din adâncuri, pentru a nu pierde dorința de acțiune. De asemenea, urmărește, dacă nu începi să licărești cu acțiuni și să înăbuși cu agitare acel semnal profund.

Undeva între echilibrul acestor motive contradictorii trece orbita ta reală – acolo există adevărata ta zonă de confort, pe care nu merită niciodată să o părăsești.

Sursa