10 Lucruri pe care să NU i le spui Niciodată persoanei iubite!

Cuvântul vindecă, însă poate şi răni – în special sufletul vulnerabil al persoanei iubite. Unele expresii nu ar trebui spuse în niciun caz, pentru a nu jigni.

1. Tu eşti vinovat(ă)!

Să arăți cu degetul şi să învinuiești – nu vei câștiga nici tu, nici partenerul din asta, chiar dacă este vinovat de situaţia creeată. Mai bine, atunci când se vor potoli apele, fără emoții, discutați şi înțelegeți cine se face vinovat şi ce e de făcut.

2. “El(ea) întotdeauna făcea aceasta pentru mine.”

Niciodată nu pomeniți de foştii parteneri. Nici de bine, nici de rău, în general, în niciun fel. Comparația cu cineva “perfect” va face persoana iubită plină de complexe și nevroze. Și asta, după părerea ta, este iubire?

3. “N-am auzit o prostie mai mare în viaţa mea”.

Dacă ai început o relație cu ochii deschiși, probabil îţi imaginezi nivelul intelectual al partenerului. De aceea, nu merită să faci glume sau să disprețuiești ideile şi gândurile partenerului. Nu vei face decât să-l îndepărtezi, se va închide în sine şi nu va împărtăși nimic cu tine.

4. “Nu poți face nimic corect”

Asemenea lucruri nu pot fi rostite cu voce tare. Mulțumește-l pentru că a încercat, laudă-l pentru eforturile depuse. Iar dacă ceva nu a ieşit cum trebuie – nu contează, împreună veți găsi o cale să ieșiţi din situație și să rezolvaţi problema.

5. “Doar ţi-am spus…”

Nu te transforma într-un monstru rău. Uită această expresie pentru totdeauna. Ţii neapărat să-ţi arăți dreptatea şi să fii cel care spune ultimul cuvânt? Nu va ieşi nimic bun din asta, credeți-mă.

Permite-i partenerului să facă greșeli şi să învețe lecțiile din ele. Sarcina ta – să iubeşti şi să sprijini. Zâmbește, spune-i persoanei iubite că data viitoare neapărat va reuşi.

6. “Dacă m-ai fi iubit, niciodată nu ai fi…”

Să pui condiții şi ultimatum – este umilitor şi necinstit. Nu manipula cu persoana iubită şi n-o pune în situaţia de a alege: tu sau altceva. Presiunea constantă asupra partenerului va duce la izbucnire. Încearcă să găsești un compromis, ţine cont de necesitățile şi dorințele celuilalt.

7. “Nu purta aceasta…”

Să fii de acord cu garderoba cuiva nu este deloc uşor. În orice caz, explică-ţi întotdeauna poziția și încercați un compromis. Nu-ți plac fustele prea scurte? Lasă soția să le poarte acasă sau într-o anumită zi a săptămânii.

8. “Mama mea făcea în alt mod…”

Aceasta este o opțiune pentru bărbați. Nici nu te gândi să spui această frază, în special dacă iubita ta este indispusă. Riști să-ţi strângi lucrurile imediat şi să mergi să trăiești cu mama. Soția sau iubita niciodată nu va fi ca mama ta. Acest lucru nu este necesar.

9. “În pat eşti zero…”

Dacă știai de la început despre temperamentul sexual scăzut al partenerului, nu spune că ai început relația cu speranța că “apetitul vine mâncând”. Poţi încerca  – delicat şi discret – să-i arăți partenerului noile aspecte ale sexului. Însă cu forța, prin constrângere și insulte – nu rezolvi nimic, aceasta este calea directă spre despărțire.

10. “În familia ta sunt toţi niște ratați..”

Familia este un lucru sfânt. Chiar dacă partenerul toarnă noroi peste familia lui, pentru tine este un lucru interzis. Mai rezonabil şi sigur ar fii să rămâi neutru în această situație.

Sursa