Un nou studiu: Pentru a câștiga mai mult, trebuie să muncești mai puțin!

Fiecare dintre noi probabil are zile când orele de muncă  trec incredibil de încet. Aștepți cu nerăbdare momentul când vei deconecta computerul şi vei merge acasă. Familiară situație?

Un experiment recent, realizat de guvernul suedez ne permite să facem concluzia că ziua de lucru mai scurtă – duce la creșterea productivității.

La experiment au participat 68 de asistente medicale. Ziua lor de lucru a fost redusă până la 6 ore, însă li se plătea același salariu ca şi pentru 8 ore.  50% dintre asistente au spus că, după o zi lucrătoare de 6 ore, au avut mai multă energie. În același timp, s-a redus numărul concediilor medicale cu 4,7%, iar numărul absențelor a scăzut substanțial. Datorită faptului că au avut mai multă putere de muncă, au putut să-şi îndeplinească sarcinile active cu 64% mai mult. Oamenii de știință spun că acest principiu funcționează în orice alt domeniu.

Acest experiment a fost preluat şi în afara Suediei. De exemplu, în Olanda săptămâna de muncă este mai scurtă decât cea britanică cu 5 ore, iar în Germania cu 6 ore. Prin urmare, economiile Olandei și Germaniei au depășit Marea Britanie în anumite sectoare.

De ce ziua scurtă de lucru duce la creșterea productivității?

1. Întărește moralul

Ziua scurtă de lucru oferă un echilibru între viața profesională și cea personală. Atunci când omul are timp să comunice cu cei apropiați şi timp pentru alte chestiuni personale, el se simte mai calm și merge la lucru cu bucurie.

2. Sănătate mai bună

Ziua scurtă de lucru automat înseamnă un stil de viaţă mai sănătos, deoarece mai puțină presiune la locul de muncă este mai puțin stres. În consecință, lucrătorii îşi iau mai rar concediu medical, adică crește productivitatea.

3. Timp personal

În cele din urmă, o zi lucrătoare mai scurtă îi permite angajatului să-și petreacă timpul personal aşa cum dorește. Poate să meargă la sala de sport, cursuri de chitară sau gătit… etc. Ca urmare: un muncitor fericit este un muncitor productiv!

Sursa