Iată de unde poţi lua forţe pentru schimbări…

Totul se bazează pe energie. Vitalitatea noastră, abilitatea de a acționa, a gândi – sunt nivelul energiei libere din corp. Deci, cum să influențăm acest nivel?

Răspunsul clasic al specialiștilor este: apa, respirații, alimentație şi exerciții fizice regulate.

Declar cu toată responsabilitatea că practicile nu sunt suficiente. Acestea sunt o parte importantă a vieții să ne simțim mai bine și să începem procesul de schimbare. Sunt un pas spre un nivel de viaţă mai sănătos, dar cheița forței interioare este în altceva…

În om este ascunsă o rezervă imensă de putere interioară, însă mulți dintre noi niciodată nu se vor atinge de ea. Atâta timp cât nu ai pentru ce să cheltui energia – nu o vei putea acumula. Chiar mi se pare că este o funcție protectoare a organismului. Unde vei aplica încărcătura puternică? Pentru a-ţi arde propriile îndoieli? Forța (sau un nivel mai ridicat de energie) are nevoie de o ieșire.

Există o analogie bună de la înțelepții indieni: “O persoană stă în fața vieții ca în fața unui ocean nelimitat, însă în mâini are doar o linguriță.” Energie avem multă, însă cerințele noastre sunt ridicole. Obiectivele noastre determină puterea, indiferent dacă ne place sau nu.

Dacă vrei să te simți viguros, energic și pentru asta începi să faci unele practici speciale, dar în același timp nu știi pentru ce ai nevoie de ele, atunci vei avea forță doar pentru a face aceste practici.

Forţa, entuziasmul și setea de viață apar în momentul în care persoana își găsește scopul și se îndreaptă spre el. Puterea se oferă pentru a face ceva.

Atunci când ai luat decizia fermă să întorci munții, brusc realizezi că ești capabil s-o faci. La început omul ia decizia să schimbe totul, în ce direcție să se îndrepte şi cu fiecare pas făcut în direcția aleasă, el începe să simtă energie din interior.

Doar că nu e vorba de visuri superficiale, ci de intenții serioase, un plan de acțiuni și o mișcare conștientă, inclusiv răbdare pentru a parcurge acest drum până la capăt. Aici, și practicile energetice sunt de ajutor, ca un instrument pentru reîncărcarea bateriilor, însă principala sursă de energie se ascunde în altceva…

Ai nevoie de o intenție serioasă să devii persoana care își realizează potențialul la capacitate maximă. Lipsa fricii de a stabili obiective mari. Curajul de a visa măreț. Şi cel mai important, lipsa fricii de a te arunca în proces cu capul. Doar în acest caz ai șansa să afli în practică răspunsul la întrebarea “Cine sunt eu?”

Omul este o ființă cu posibilități nelimitate şi o putere colosală, având tot ceea ce este necesar pentru a se autovindeca, a se umple, fiinţă capabilă să schimbe orice circumstanță și să-și creeze propria experiență, bucurându-se de acest lucru și împărtășind-o cu alții.

Sursa