Ai probleme cu somnul în timpul nopții? Vezi ce-ţi semnalează organismul!

Mulți oameni se trezesc în fiecare noapte la aceeași oră, însă nu acordă acestui fapt prea multă atenție. Probleme la muncă, în familie sau poate forțele divine vor să-ţi transmită un mesaj?

În medicina tradițională chineză se folosesc meridianele energetice, formate, la rândul lor din puncte sau centri energetici. Fiecare meridian este îndreptat spre un anumit organ și este responsabil de activitatea sa vitală. Prin acupunctură sau presiune asupra punctelor active care se află pe aceste meridiane, te poți vindeca de multe boli.

Noaptea, corpul are nevoie de odihnă, deoarece se umple cu energie. Fiecare organ îşi ia energia într-o anumită perioadă. De aceea, dacă te trezești noaptea la diferite ore, înseamnă că organismul tău trece prin anumite stări care semnalează existența unor problemele emoționale sau fizice.

1.Probleme de somn între orele 21.00 şi 23.00 –  semn al stresului.

Dacă adormi greu în această perioadă de timp, aceasta poate indica îngrijorare excesivă și stres. Un medicament excelent pentru ameliorarea problemelor emoționale este meditația.

2. Probleme de somn între orele 23:00 și 01:00 – semn al dezamăgirii emoționale.

Supărările emoționale ne împiedică să adormim în această perioadă. Potrivit medicinei chineze, este timpul de activitate a vezicii biliare, de aceea încearcă înainte de somn să nu mânânci grăsimi și alimente grele.

3. Probleme de somn între orele  01.00 şi 03.00 – semn al furiei.

Acest meridian energetic este legat de ficat care semnalează o funcționare defectuoasă a corpului. Înainte de somn, bea un pahar cu apă și încearcă să nu mânânci nimic altceva. Relaxează-te și eliberează-te de problemele zilnice, încearcă să-ţi amintești momentele fericite și calmează-ţi sistemul nervos. De exemplu, poți număra în minte până la 100…

4. Probleme de somn între orele 03.00 şi 05.00 – forțele divine încearcă să-ţi transmită un mesaj.

Forțele divine îţi trimit tot felul de indicii pentru a te îndrepta pe calea cea dreaptă. Relaxează-te – aceasta e perioada tristeții. Încearcă să-ţi normalizezi respirația și să te rogi. Înainte de somn poți asculta muzică pentru purificarea conștiinței sau gândește-te ce nu se întâmplă corect în viața ta sau ce ar trebui să se întâmple? Încearcă să înțelegi ce-ţi transmite Universul.

5. Probleme de somn între orele 05.00 şi 07.00 – semn al blocajelor emoționale.

Această perioadă este legată energetic de intestinul gros. Dacă te trezești în acest timp, probabil ai blocaje emoționale. Ca să adormi din nou, relaxează-ţi mușchii sau mergi la toaletă. Înainte de culcare, amintește-ţi evenimentele care ți s-au întâmplat și lasă emoțiile să iasă.

Ascultându-ţi corpul, este posibil şi fără tratament medicamentos să-ţi îmbunătățești starea generală a organismului, desigur, dacă aceasta nu este o boală gravă.

Sursa