Puterea îmbrățișărilor: 7 motive pentru care ar trebui să ne îmbrățișăm mai des!

Interacțiunea cu cei dragi este o componentă importantă a unei vieți liniștite și fericite. Experții susțin că îmbrățișările au multe beneficii neașteptate. Iată 7 din ele:

1. Îmbrățișările – diminuează durerea

Îmbrățișarea îi provoacă omului emoții plăcute, iar acestea produc oxitocină – un hormon care diminuează durerea. Chiar și atingerile simple sunt capabile să asigure producerea unei cantități suficiente de oxitocină, astfel încât starea omului să se îmbunătățească.

2. Îmbrățișările îmbunătățesc somnul

Mulți oameni adorm greu. În acest caz, oamenii de știință recomandă cel puțin 10 minute să te îmbrățișezi cu partenerul tău. Ca și în cazul precedent, se produce oxitocină, care vă permite să stabiliți o legătură mai strânsă cu a doua jumătate și să scăpați de stres. Absența tensiunii și relaxarea vă va ajuta să adormiți mai repede.

3. Preludiu

Chiar și o atingere care nu are tonuri erotice duce la producerea de dopamină și după cum știți, acest hormon poate crește dorința sexuală. Masajul sau îmbrățișările simple pot lansa un mod de “activitate sexuală” în partener, astfel consolidând relația. În plus, o astfel de atingere se poate transforma în sex pasionat.

4. Beneficii pentru inimă

În acest caz, din nou, oxitocina servește ca un hormon “de legătură”. Aceasta declanșează reacții chimice care scad tensiunea arterială, astfel reducându-se riscul bolilor de inimă.

5. Îmbrățișări pentru toți

Îmbrățișările sunt recomandate nu doar cu partenerul romantic. Poți dărui îmbrățișări prietenilor și chiar animalelor de companie (dar nu exagerați). Sentimentul de căldură și de interconectare care are loc, ulterior va declanșa producerea de oxitocină, care, după cum ați înțeles deja, este responsabilă pentru multe procese din organism.

6. Sistemul imunitar

Numai producerea hormonului fericirii este deja capabilă să-i provoace omului sentimentul de siguranță și relaxare. Oxitocina, poate activa procesul de producere a hormonilor care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Este vorba de “efectul placebo”, atunci când omul sub presiunea unui sentiment de seninătate, crede că nu se va îmbolnăvi.

7. Lupta cu stresul

Oxitocina, pe lângă beneficiile de mai sus, este de asemenea responsabilă pentru reducerea stresului, dacă hormonul este generat în cantități suficiente. Îmbrățișările oferă o legătură puternică între parteneri, adăugându-i omului încredere și privându-l de disconfort în diferite situații sociale. Psihologii recomandă îmbrățișările cel puțin 10 minute pe zi.

Sursa

.