Ceea ce ţi se pare la nivelul senzațiilor – nu ţi se pare. Ai încredere în tine. Ascultă-te.

Știi, cred că în relații este foarte important să te concentrezi pe propriile senzații, nu pe unele semne formale ale bunăstării.

Creierul nostru cu siguranță monitorizează tot ce se întâmplă și chiar face unele notiţe ce şi în favoarea cui se fac lucrurile într-o relație. Sunt fapte: de exemplu, numărul de apeluri, mesaje, semne de atenţie şi respect, grijă şi sprijin, căldură şi implicare. Toate acestea există și ne afectează percepția. Însă aceste manifestări pot fi şi formale. Există ceva şi acest ceva e perceput de noi fără emoții, făcut pentru că așa este necesar, fără suflet.

Creierul, spre deosebire de conștiință, percepe toate informațiile primite. El cumva le sortează, le grupează, le păstrează, le trece prin filtrele de percepție și le trimite părții conștiente a psihicului. De acolo se fac concluziile, se iau deciziile și se pun etichetele. Dar! Creierul știe tot. Ceea ce nu a ajuns în conștiință, a rămas în partea inconștientă și ne controlează perfect de acolo.

Nu știi de ce, dar poți face ceva neașteptat pentru tine. Dintr-o dată îţi pot apărea unele îndoieli. Sau disconfort la comunicare. Sau o iritare bruscă, nemotivată. Sau frică – fără niciun motiv aparent. Motivele nu sunt vizibile. Adică, ele nu sunt percepute de conștiință datorită blocurilor și filtrelor, însă ele există.

Tonul, reacția, cuvintele, acțiunile nu sunt potrivite. Sau invers: toate sunt potrivite…Nu ai observat şi iată că în interior – nu-ţi este clar de unde vine căldura, tremurul, simpatia …

Ceea ce ţi se pare la nivelul senzațiilor – nu ţi se pare. Așa este.

Ai încredere în tine. Ascultă-te.

Sursa