10 fraze ale mamei care m-au ajutat să fiu o femeie încrezătoare

Mama a făcut atât de multe pentru mine şi încă mai face. Dar cel mai important, este că vocea ei a devenit vocea mea interioară, cuvintele pe care le-a semănat în inima mea, mi le amintesc în fiecare zi.

La început ele sunau în interiorul meu cu vocea mamei, apoi au devenit o parte din mine. Mama a plantat în mine încrederea și respectul de sine, m-a ajutat să cred în mine. Și totul datorită cuvintelor ei uimitoare.

Iată ce îmi spunea:

1. Eşti frumoasă

De obicei îmi spunea aceste cuvinte când făceam o faptă bună sau luam o decizie corectă. Îmi spunea că sunt frumoasă chiar şi atunci când eram murdară, ciufulită sau nearanjată. M-a învățat că adevărata frumusețe se află în interiorul meu şi se manifestă în faptele mele, iar frumusețea exterioară nu este atât de importantă.

2. Vei fi o mamă bună

Auzeam aceste cuvinte întotdeauna. Și nu pentru că a vrut să mă încurajeze pentru maternitate, ci pentru că a văzut în mine ceva, ce conștientizez în fiecare zi. Mă pot simți golită, epuizată, neliniștită, dar niciodată nu mă îndoiesc că sunt o mamă bună.

3. Îmi pare atât de rău că a trebuit să treci prin asta

Mama întotdeauna a vrut să știe ce simt. Chiar şi atunci când nu mă putea înțelege, îşi exprima compasiunea și sprijinul. Empatia generează empatie și știm că numai prin dobândirea acestei abilități importante, copiii noștri vor putea construi în viitor relații normale și sănătoase cu alte persoane. Astfel de relații se construiesc pe încredere.

4. Cum ai vrea să faci?

Mama niciodată nu mi-a indicat cum trebuie să acționez. Când, se părea că nu am luat cea mai bună decizie, în loc de presiune sau control, îmi spunea că are încredere în mine. Fiind interesată de cum stau lucrurile, îmi arăta cât de importante sunt pentru ea gândurile și sentimentele mele.

5. Vei găsi o soluţie corectă în această situație

Încercând să găsesc o soluție la o anumită problemă, mama îmi spunea că are încredere în capacitatea mea de a căuta un răspuns. Abilitatea de a lua decizii este foarte importantă pentru formarea respectului de sine, iar mama nu-mi critica deciziile. M-a susținut mereu, chiar și atunci când greșeam și mereu a fost de partea mea.

6. Invită prietenii în ospeție

În casa noastră, prietenii mei erau întotdeauna bineveniți. Prin această politică a “ușilor deschise”, m-a învățat să nu-mi fac griji despre lucrurile mărunte precum o casă curată sau mâncarea pregătită perfect. Oamenii sunt pe primul loc.

7. Mă rog pentru tine

Mama se ruga pentru mine, pentru băieţii mei, pentru prieteni, părinţi sau rude apropiate. M-a învățat să mă rog pentru copiii mei şi datorită acestui lucru trăiesc în pace cu mine însămi.

8. Te iubesc

Desigur toatele mamele spun acest lucru. Mama repeta aceste cuvinte mereu. Dacă ar fi putut să-şi exprime sentimentele în alt mod, cu siguranță ar fi făcut-o. Spunând “te iubesc” – nu putea să-şi exprime sentimentele în cuvinte mai bine decât atât.

9. Mergi şi distrează-te

Mama încă îmi spune aceste cuvinte când las copiii la ea pe noapte. Mă împinge după uşă și-mi spune să nu-mi fac griji pentru nimic.

10. Sunt atât de mândră de tine

Este o fericire enormă să auzi când cineva e mândru de tine, indiferent de orice. Am crescut cu încrederea că pot fi mândră de mine. Şi într-adevăr sunt mândră.

Mulţumesc mama!

Sursa