TOP 7 filme de IUBIRE inspirate din fapte reale.

Uneori, privind un nou film de dragoste, cu greu îţi vine să crezi că aceste lucruri se întâmplă în realitate. Și dacă cu adevărat se întâmplă? Astăzi îţi recomandăm 7 filme despre dragostea adevărată, inspirate din viaţa reală.

1.Lumea  Nouă (2005)

Apreciat de criticii de film si nominalizat la Oscar, Lumea noua a legendarului regizor Terrence Malik, va poarta intr-o calatorie plina de aventura a cărei actiune este plasata in tumultuoasele zile ale noii Americi.

Bazata pe o poveste adevarata, actiunea filmului este concentrata in jurul vietii frumoasei indiene Pocahontas (Q’Orianka Kilcher), indragostita de capitanul John Smith (Colin Farell).

Filmul descris ca “magnific si epic” (David Ansen, NewsweekCinematography) marcheaza inceperea unei batalii pentru o noua natiune in care joaca si Cristopher Plummer alaturi de Christian Bale.

2. Anna şi Regele (1999)

Laureata a premiului Oscar® Jodie Foster si Chow Yun-Fat strălucesc in aceasta poveste clasica inspirata din fapte reale.

Cand profesoara englezoaica Anna Leonowens ajunge in tinutul exotic al Siamului sa le predea copiilor regelui Mongkut, obiceiurile ei vestice intra in contradictie puternica cu cele orientale.

Tensiunea se acumuleaza pe masura ce Mongkut invata despre fortele exterioare care conspira impotriva regimului sau. Intriga politica este gata sa exlodeze, iar Anna si Regele trebuie sa se alieze intr-o lupta indrazneata pentru a salva Siamul de dusmani.

3. Mereu la prima întâlnire (2004)

Henry Roth (Sandler), veterinar specializat în animale marine polare, și-a planificat viitorul. Atunci când nu se ocupă de mamiferele marine la Sea Life Park în Hawaii, frânge inimile turistelor americane care sunt în căutarea unei iubiri de vacanță. Pentru Henry iese din discutie o relație pe termen lung. Astfel, și-ar abandona visul de 10 ani de a naviga în Alaska pentru a studia viața subacvatică a morselor.

Henry este foarte aproape de a-și vedea visul realizat, dar goeleta sa, Sea Serpent, are un accident pe parcursul unor manevre, iar el ajunge la Hukilau Café, unde ochii obișnuiților casei îl urmăresc cu neîncredere când privirea îi este atrasã de una dintre cliente, tânăra și frumoasa Lucy Whitmore (Barrymore).

4. Departe de Africa (1985)

Robert Redford si Meryl Streep joacã împreunã în acest minunat film în regia lui Sydney Pollack, distins cu premiul Oscar.

De o mãiestrie artisticã inegalabilã, povestea unei iubiri câstigate si apoi pierdute a primit premiul Oscar (1985) pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu adaptat, Cea mai bunã imagine, Cea mai bunã coloanã sonorã, Cea mai bunã scenografie si Cel mai bun sunet.

Departe de Africa este una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste de pe marile ecrane, în care este prezentatã fascinanta viatã a lui Karen Blixen, o femeie cu o vointã extraordinarã care, împreunã cu sotul ei infidel (Klaus Maria Brandauer) administreazã o plantatie de cafea din Kenya, în jurul anului 1914. Spre marea ei surprizã, Karen îsi dã seama în curând cã s-a îndrãgostit de acest tinut, de oamenii sãi si de un misterios vânãtor (Redford).

5. Mănâncă roagă-te iubește (2010)

Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modernă pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească și să se împace cu sine.

Aflată la răscruce de drumuri, după divorț, Gilbert își ia un an de pauză de la slujbă și ca niciodată, se decide să evadeze din viața sa obișnuită și confortabilă, riscând totul numai pentru a-și schimba viața. În timpul călătoriei sale prin locuri exotice minunate, ea se bucură de experiențe simple cum ar fi să mănânce mâncare italienească în Italia, să se roage în India, și la final, să se bucure în mod neașteptat de pacea și echilibrul unei iubiri, în Bali. Inspirat după o poveste adevărată, Mănâncă Roagă-te Iubește dovedește că există mai multe feluri în care poți să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

6. Sid şi Nancy (1986)

Filmul este inspirat de povestea adevărată a lui Sid Vicious, basistul legendarei trupe punk The Sex Pistols, și a iubitei lui, Nancy Spungen. Când The Sex Pistols se destramă în urma fatidicului turneu din Statele Unite, Vicious începe o carieră solo, dar în același timp devine dependent de heroină. Într-o dimineață, Nancy este găsită înjunghiată, iar Sid este arestat pentru crimă.

7. Femeia din Umbră (2013)

Filmul spune povestea reală a relației amoroase pe care Charles Dickens a avut-o cu Nelly Ternan şi pe care a ţinut-o secretă până când a murit. Povestea lor a început în 1857 și a durat 13 ani, fiind cauza rupturii scriitorului de familia sa. Aceasta l-a împins pe Dickens să scrie numele iubitei sale în testament, asigurându-i astfel o existență fără lipsuri până la sfârșitul vieții.

În povestea reală, iubita lui Dickens se numea Ellen Ternan. S-au întâlnit în 1857, atunci când el avea 45 de ani, iar ea 18. Diferența de vârstă nu i-a împiedicat să se iubească, până când moartea i-a despărțit.

Sursa descriere filme cinemagia.ro