10 motive pentru care nașterea unui copil la 40 de ani este o idee excelentă

Iată viziunea mea, de ce nașterea la 40 de ani este o idee excelentă:

1.Nivelul de anxietate scade semnificativ, comparativ cum erai 10-15-20 de ani în urmă. Acest lucru este foarte util pentru copilul tău: poți lua decizii bune, nu te vei panica pentru orice, vei analiza informațiile și sursele de unde vin.

2. Împreună cu soțul veţi fi extrem de fericiți de venirea acestui copil! El a venit în viaţa voastră din plăcere, îl puteți iubi fără să fiţi distrași cu ceva. Această iubire vă deschide noi surse de energie, vă umple de putere, vă ajută să depășiți toate nopțile nedormite, orice dificultăți care desigur apar în cale – toate acestea sunt lucruri mărunte în comparație cu faţa zâmbitoare a copilului.

3. Nu mai strigi la soţul tău: “Lasă că fac eu, tu nu vei reuși”. Ca urmare, soțul tău adult primește din paternitate o bucurie pură şi participă activ la îngrijirea copilului (schimbarea scutecului, băiţa, pregătirea de somn etc.). Iar acesta este o contribuție enormă în viitoarea lor prietenie.

4. Mama ta te ascultă şi se pare că în sfârșit te consideră matură: adio sfaturi şi observații care au adus multă nervozitate în relația voastră. Păcat doar că mama nu te va putea ajuta atât de ușor cu nepoții.

5. Nu te mai grăbești: la petreceri, întâlniri de afaceri sau la bucătărie să pregătești cina. Petrecerile au fost în trecut, ceea ce este legat de muncă cu succes poți îndeplini prin skype, iar cina o pregătește soțul. Știi că acest omuleț va crește extrem de repede, de aceea nu vei schimba pentru nimic în lume timpul petrecut alături de el. Eşti aici şi acum, iar celelalte nu te interesează. Copilul simte această liniște, astfel devine şi el mai liniștit.

6. Afli despre corpul tău multe lucruri noi. Credeai că nu mai este ca înainte, iar el a dus o sarcină, a născut şi cară un copil de câteva kilograme zilnic.

7. Medicii discută cu tine pe un ton complet diferit. 

8. Nu-ţi mai este teamă să adaugi câteva kilograme în plus. Pentru că ai mai trecut prin aceasta şi știi că greutatea – este schimbătoare.

9. Cu siguranță ai copii mai mari care te vor ajuta cu cel mic (să stea cu el, să meargă al plimbare), iar tu în acest timp poţi dormi puţin, te poţi odihni.

10.Copiii mici te întineresc. Toți credeau că eşti o mamă tânără şi timidă, tu însă ești o femeie matură, experimentată.

Sursa