Partea întunecată a empatiei, despre care nimeni nu vorbește

Despre partea întunecată a empatiei se vorbește rar. Cu toate acestea, ea există şi poate otrăvi viaţa persoanei empatice.

Empatia – este capacitatea de a te pune în locul altor oameni, a înțelege gândurile şi sentimentele lor. Empatică – este persoana care are capacitatea de a rezona la diferite nivele cu alte persoane; datorită acestui fapt, ea poate simți cu exactitate bunăstarea lor emoțională.

Mulți oameni așteaptă de la empatici susținere şi îndrumare. Aceasta însă, le poate crea probleme în diferite sfere ale vieţii.

Partea întunecată a empatiei

1. Empaticii nu-și pot controla propriile emoții

Ei duc o luptă continuă pentru a-şi ține propriile emoții sub control. Simt atât de puternic emoțiile altora, în special tristețea, încât uneori pot cădea în depresie. Le este dificil să distingă propriile emoții de emoțiile altor oameni şi să găsească empatici cu care ar putea să-şi împărtășească gândurile.

2. Energia negativă le aduce oboseală

Empaticii  sunt sensibili faţă de energia negativă şi aceasta îi indispune foarte mult. Atunci când tot ceea ce simt este negativitate, ei obosesc repede.

3. Sunt folosiți

Deoarece empaticii sunt suflete care cred mereu în bunătate şi îi cred pe toţi, ei sunt folosiți de oamenii mai putin conștiincioși. Empaticii sunt generoși și amabili prin natura lor. Cu aceasta îi pot atrage doar pe cei care iau, fără să ofere nimic în schimb. Atunci când persoana empatică află că a fost înșelată, poate cădea într-o depresie profundă.

4. Se neglijează

Deoarece preferă să le ofere altora, de multe ori își neglijează propria bunăstare, inclusiv starea minții şi a corpului. Empaticii obosesc de stres și emoții, astfel încât uită să aibă grijă de ei înșiși.

5. Se îndrăgostesc greu

Nu-şi pot permite să se îndrăgostească în serios, întrucât se gândesc că nu vor putea face faţă unei pasiuni mari.

6. De multe ori simt că poartă o povară grea

Empaticii sunt oameni dezinteresați, asupra cărora zilnic se prăbușește o cantitate mare de informații senzoriale. Simt că trebuie să ajute pe oameni, însă este o povară uriașă, pentru că nu-i pot ajuta pe toţi pe care-i întâlnesc în drumul lor. Oricât de greu nu le-ar fi, ei vor încerca în continuare să rezolve problemele altor persoane.

Empaticii ar trebui să conștientizeze că nu stă în puterea lor să soluționeze toate problemele din lume. Pentru ca partea întunecată a empatiei să nu le învăluie viaţa, ar trebui să nu-şi mai dea energia fiecăruia, pe care îl întâlnesc în calea lor.

Sursa