De ce în relații este important ca partenerii să se odihnească unul de celălalt

Uneori într-o relație este extrem de important ca partenerii să învețe să se odihnească unul de celălalt. Acest subiect este foarte relevant pentru cei care în fiecare zi simt iritație faţă de partenerul lor, deși încearcă să suprime în sine acest sentiment.

1. Iritaţia

Destul de des femeile vin cu pretenții la partenerii lor, pentru că nu aud, nu observă ceea ce ar trebui să observe și continuă să facă ceea ce este atât de enervant. “Chiar este atât de dificil să pună lucrurile la loc,  să închidă capacul pastei de dinți, să facă sunetul mai mic atunci când se uită la un meci de fotbal.” – o situație familiară, nu-i așa?

Dacă e să privești aceste lucruri dintr-o parte, poți descoperi că cauza acestor situații nu este surditatea patologică a partenerului la observații, ci faptul că iritarea crește în noi în fiecare zi tot mai mult și mai mult.

2. Despărţirea 

Pentru a continua să vă iubiți reciproc, trebuie uneori să vă separați. Nu, nu definitiv. Trebuie să învățați să petreceți timpul separat, pentru a vă grăbi din nou unul spre celălalt. Uneori e nevoie să eliberezi mâna partenerului cel puțin pe câteva ore , pentru a vrea din nou să vă împletiți degetele.

3. Obiceiul de a a-ţi fi dor

Dezvoltă-ţi obiceiul de a-ţi fi dor de partener, amintindu-ţi tot ce iubești la el. Doar că sarcina se îngreunează putin, dacă în acest moment el va fi lângă tine. De aceea, încercă să-ţi planifici timpul liber, astfel încât să reușești să mergi cu prietenii la film, să luați cina împreună, iar seara să fii o femeie fericită care i s-a făcut dor de bărbatul ei.

4. Spaţiu personal

Spațiul personal este important pentru fiecare persoană și ignorând existența acestuia la începutul relației, creați o mare capcană pentru viitorul vostru. Nu contează cine ești – extrovertit sau introvertit – vine un moment în care persoana trebuie să fie singură, pentru a-şi aduce gândurile în ordine. Respectă spațiul personal al partenerului și apără-ţi propriul spațiu. Stai la balcon cu o ceașcă de cafea, dedică-ţi seara pentru vizionarea unui film, citește o carte în parc. Într-un cuvânt, fă-ţi timp pentru tine şi permite-i partenerului să facă același lucru.

Sursa