5 obiceiuri care scad respectul de sine. Încearcă să le eviți!

Un respect de sine scăzut este întotdeauna cauza multor necazuri. Adesea suntem urâte, nefericite, neiubite doar pentru că noi înșine credem că nu merităm mai mult. Cum să ieși din zona de eșecuri? Trebuie să lupți în fiecare zi, în primul rând cu tine însăți. În fiecare zi ne programăm la eşec, transformând greșelile în obiceiuri.

Întotdeauna ne comparăm cu cineva

Poţi încerca să-i întreci pe toți, dar oare aceasta e o motivație corectă? Scopul de a obține o notă pozitivă din partea societății este realizabilă, însă falsă, iar rezultatul de scurtă durată. Nu lauda este importantă, ci creșterea personală, ceea ce va rămâne cu tine pentru totdeauna. Comparându-te cu tine, cea care ai fost în trecut, vei observa cum începi să ai mai mult succes, atât în lucrurile mici, cât şi cele mari.

Întotdeauna ne criticăm 

Dorința ca totul să fie perfect ne “strânge” din interior. Din cauza cerințelor înalte, nu apreciem rezultatele muncii noastre. Deoarece ne concentrăm mereu atenția asupra defectelor inventate. Ceea ce este imperfect, dar suficient de bun, începe să fie perceput ca fiind rău. Fă-ți o favoare, lasă perfecționismul în urmă.

Nu știm să acceptăm complimente

Adesea, aceasta este modestie, uneori însoțită de prostie și lipsă de cunoștințe elementare privind eticheta. Trebuie să înveți să spui “mulțumesc”, nu să fii surprinsă sau convinsă că nu meriți complimentul. Dacă l-ai primit, atunci îl meriți. Încearcă singură să faci cât mai des complimente altor persoane și întotdeauna fii sinceră, atunci îţi va fi mai ușor să crezi în lauda adresată ţie.

Privim spectacole depresive, citim literatură de proastă calitate, avem relații cu oamenii negativi.

Toate acestea ne fură energia, ne influențează starea de spirit şi nu ne fac mai bune, de aceea trebuie să renunțăm la ele. În fiecare zi trebuie să creștem.

De prea multe ori spunem “nu”

Refuzăm ceea ce este cu adevărat interesant pentru noi. Cât de înspăimântător nu ar fi, trebuie să accepți ofertele destinului, în caz contrar este imposibil să te miști din punctul mort.
Fă-ţi “un photoshop” al respectului de sine. Fiecare din noi are o imagine în minte despre propria persoană, însă aceasta nu este o imagine vopsită. Poți și trebuie să lucrezi la ea.

Sursa