Află care sunt cele 4 nivele de feminitate

Feminitatea poate fi diferită. Se întâmplă ca femeia sa pară foarte feminină,  însă e imposibil să trăiești cu ea. Şi dintr-o parte pare ciudat, că o femeie atât de frumoasă este singură. Fiind în pielea bărbatului înțelegi de ce. Cu toată frumusețea ei, acasă ea poate fi despotică, scandaloasă cu motiv şi fără, egoistă…

De aceea, este important să vorbim despre feminitatea integră, matură. Acea feminitate care şi în interior şi la exterior este la fel. Există 4 nivele de viață ale omului:

– nivelul fizic (tot ce este legat de corp)

– nivelul emoţional (tot ce este legat relații)

– nivelul intelectual (cunoștințele, abilitățile şi atitudinile noastre mintale)

– nivelul spiritual (relația cu Dumnezeu, direcția vieții şi semnificația ei).

Dacă vorbim de feminitate, atunci e important să fie abordată complex, la cele patru nivele.

1. Feminitatea la nivel fizic.

Cum arătăm fizic. Şi componenentele sunt foarte multe (îmbrăcămintea, încălțămintea, părul, silueta etc)

Cum creăm sau nu creăm spațiul din jurul nostru:  Putem găti și pune dragoste în mâncare? Putem crea o atmosferă caldă în casă? Suntem capabile să creăm confort din detalii simple? Știm cum să aruncăm “gunoiul” din viața noastră la timp? Putem menține curățenia și ordinea în limite rezonabile?

2. Partea emoțională a feminității

Ne înțelegem pe noi înşine? Cunoaștem oare necesitățile şi dorințele proprii?

Îi înțelegem pe alții, ori suntem concentrate doar pe propria persoană? Înțelegem că alții au propriile dorințe și aspirații?

Putem oare observa necesitățile persoanei apropiate. Putem deosebi dorințele de necesități? Şi putem dărui plăcere în relațiile cu alții?

Putem oare ierta sau ținem supărările în sine ani de zile?

Putem cere iertare sau suntem prea orgolioase pentru aceasta?

Îi putem accepta pe cei dragi cu toate calitățile şi neajunsurile?

Îl condamnăm pe alții, ne plângem, criticăm? Răspândim în lume negativitatea sau creștem cantitatea de bine și de lumină? etc.

3. Feminitatea intelectuală

Adevărata feminitate este înțeleaptă. Ea nu doar știe ce să facă, cum să facă, ea o poate face. Știe ce să spună și cum. Știe când să vorbească și cu cine.

Bunele maniere. Adevărata feminitate știe să se comporte în societate. Și aceasta nu este o mască, o prefăcătorie. Pur și simplu nu pune întrebări incomode oamenilor, nu este vulgară, își cere scuze.

Îşi poate asculta soţul. Mai exact la început tatăl, apoi soțul, apoi fiul matur. Poate avea încredere şi transmite responsabilitatea, luarea deciziilor.

Vorbește astfel încât e plăcut să o asculți. Cu un vocabular bogat. Nu se ceartă. Din certuri nu se naşte adevărul, ci se distrug relațiile. De ce să-ţi pierzi timpul şi forțele?

Nu se laudă cu erudiția sa. Îşi utilizează cunoștințele după destinație. Nu le deschide ochii altora la adevăr. Le permite să fie aşa cum sunt.

Se dezvoltă ca femeie, în disciplinele feminine – frumusețe, creație,  relații de familie. Studiază legile vieții, încearcă să înțeleagă cum trebuie să trăiești.

Nu se oprește niciodată în creșterea sa interioară. Întotdeauna tinde să devină și mai bună.

4. Feminitatea spirituală

Înțelegem că suntem o parte a unui întreg? Sau credem că am creat toată fericirea cu propriile mâini și că nenorocirile au venit singure? Suntem recunoscătoare forțelor divine pentru tot ce ne-a fost dat deja? Sau doar cerem iar şi iar?

Ne putem oare încredința destinul forțelor divine? Înțelegem că ele ştiu mai bine ce să ne ofere şi când? Sau ne luptăm tot timpul?

Putem să ne rugăm – sincer, din tot sufletul? Ne putem deschide sufletul forțelor superioare?

Ne putem ruga pentru cei dragi? Înțelegem că în loc de îngrijorare e mai bine să te rogi pentru ei? Și avem suficientă hotărâre și generozitate interioară pentru astfel de rugăciuni?

Înțelegem că majoritatea oamenilor au nevoie de iubire, atunci când o merită cel mai puțin? Și cum putem iubi în astfel de situații? În boală, în sărăcie, în durere, în greșeli?

Ajutăm oamenii din jurul nostru? Înțelegem că Dumnezeu nu are alte mâini decât ale noastre? Facem acte de caritate? Cel puțin uneori?

De exemplu, eu am mult de lucru cu această listă. Să cresc, să mă maturizez. Să-mi deschid inima, să o topesc, să învăț să dăruiesc şi să accept iubire…

Dezvoltându-ne simultan la cele patru nivele, ajungem la integritate, armonie, maturitate.

Autor: Olga Valyaeva

Sursa