Nu te înconjura de oameni care “te strâng”

Se întâmplă ca oamenii să fie mici pentru tine. Îi “îmbraci” şi înțelegi: te sufoci. 

Nu trebuie să fii cu cei care te împiedică să respiri sau îţi restrâng mișcările. Atunci când la orice mișcare incomodă relația se descoase, îşi pierde forma, culoarea – aceasta nu este relație. Și nu contează dacă e vorba despre iubire, prietenie sau parteneriat. Tot ce este al meu – e despre libertate și dragoste, iar în dragoste după cum se știe, nu există frică.

Mulți oameni preferă să poarte un astfel de corset moral-instructiv din atitudini și reguli străine. Îl strâng cât mai strâns și fac o talie acolo unde ea nu există şi totul pentru a arăta slabă, prietenoasă, feminină.

Cu toate acestea, dacă ai un suport intern înnăscut sau elaborat – nu “îmbrăca” oameni care “te strâng”, să nu ajungi să te rupi la cusături. Dacă în fiecare zi trebuie să înduri, să depășești incomodităţile, să te strângi, atunci de ce ai avea nevoie de astfel de prieteni, bărbați sau femei? E imposibil să înduri toată viața.

O relație bună – este ca un pulover bunDupă timpul de afară, potrivit de moale, cald, comod, care te protejează de frig, nu te limitează în mișcări, îţi permite să respiri fără durere şi nu irită pielea delicată cu eticheta.

Sursa