HEDDA BULGAR: “Foarte multe lucruri le-am descoperit după 65 de ani.”

Hedda Bolgar  – o doamnă veselă, un psihoterapeut faimos. A trăit 103 de ani și până în ultima zi a primit pacienți care o adorau. Era o femeie plină de energie pozitivă și dragoste pentru viață, care se transmitea cu ușurință şi altora.

Aflați care au fost regulile de viață și secretele longevității acestei femei unice.

Bătrânețea este libertate!

Hedda zâmbea întotdeauna şi se compara cu vânzătorul care poate vinde cu pricepere cea mai bună marfă. Iar Hedda îşi vindea bătrânețile. Era convinsă că odată cu vârsta vine libertatea, experiența şi încrederea că poţi face totul. Dr. Bolgar descria atât de frumos avantajele bătrâneții, încât bătrânii făceau rând la consultațiile ei. “Cred că ei văd în bătrânețe doar pierderi, boli şi alte lucruri negative. Însă nu văd ce avantaje le aduce..” Apropo, atunci când Hedda a împlinit 101 ani, a început să practice yoga.

“Am trăit o viaţă fericită…”

“Foarte multe lucruri le-am descoperit după 65 de ani…”- spunea Hedda. Iar acesta este un motiv frumos să nu-ţi pierzi curajul şi să întâlnești bătrânețea care deschide o mulțime de oportunități. Mulți la 40 de ani consideră că viaţa se termină şi nu există nici un sens să mai aștepți schimbări. Hedda Bolgar pe propriul exemplu a demonstrat că bătrânețea este grozavă! “Am trăit o viață fericită. Însă ultimii 10 ani au fost cei mai fericiți “- spunea femeia.

Merită oare să ieși la pensie?

Secretul vieții lungi și fericite a aceste femei uimitoare se află în activitatea ei neîncetată. A trăit 103 ani și până în ultima zi a vieții sale a primit pacienți. Femeia pur și simplu nu înțelegea de ce să se pensioneze. Doar este atât de frumos să te trezești cu gândul că te așteaptă multe lucruri utile și plăcute!

Iubesc să înțeleg oamenii

“Cel mai interesant lucru din lume este să observi cum se schimbă oamenii, cum li se îmbunătățește viața, cum încep să se simtă liberi”- spunea dr. Bolgar. Iată ce sfaturi le oferea oamenilor pentru a întâlni bătrânețea cu zâmbetul pe buze:

– Ţine minte că cea mai mare parte a coșmarurilor tale se află doar în imaginația ta.

– Muncește atâta timp, cât îţi va permite sănătatea. Nu merită să te grăbești la pensie.

– Caută bucurie în lucrurile de zi cu zi.

– După 50 de ani dobândim o independenţă uimitoare față de judecățile altora. Folosește-te de ea şi preocupă-te cât mai puțin de părerea străină.

– Dormi suficient şi nu mânca prea mult.

– Nu te agăţa de trecut, acesta îţi distruge prezentul.

– Nu-ţi fă griji pentru viitor, el neapărat îţi va aduce surprize plăcute.

– Arată interes şi compasiune pentru cei apropiați.

– Acceptă ceea ce se întâmplă aşa cum este şi nu-ţi fă griji din cauza greutăților.

– Mulțumește pentru fiecare zi trăită.

Oricum nu știi ce se va întâmpla cu tine în viitor. Atunci de ce să nu savurezi fiecare zi? Vei vedea că odată cu vârsta, viaţa îţi aduce multe plăceri şi surprize frumoase.

Sursa 

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!