Calea masculină este smerenia, calea feminină – încrederea…

Unul din aspectele căii masculine – este smerenia. Aspectul feminin corespunzător – este încrederea. Multe religii ne învață invers. Bărbații trebuie să aibă încredere, femeile să fie smerite. Paradoxal, dar femeia nu poate fi smerită, faptul că ea stă calmă nu înseamnă că în interiorul ei nu se naște o furtună.

Când fiica mea a avut prima criza de isterie – am îmbrățișat-o, am calmat-o şi i-am spus: “Este în regulă, aceasta este o parte a naturii tale.”. Nu-ţi dorești crize de isterie – cântă şi dansează când începe. Dacă poţi…

Calea femeii – este încrederea. Mai întâi de toate a naturii sale. Natura femeii nu este rea. Atunci când iarba rupe asfaltul, ea nu se face vinovată de acest lucru. Nu este de vină nici asfaltul. Doar că iarba vrea să trăiască și să dea viață.

Dacă femeia are încredere în natura sa – ea va avea încredere şi în lume, şi în bărbat. Dacă femeia nu mai are încredere în natura sa, atunci nu va putea avea încredere nici în bărbat. Ea își pierde orientarea. Nu mai înțelege ce este corect, ce este greșit, ce este adevărat, ce este minciună. Când se conectează pe orientarea exterioară – inevitabil o pierde pe cea interioară. Devine bărbat de calitatea a doua.

Pentru a avea încredere în natura sa – ea are nevoie de curaj absolut. Acest curaj este imposibil, acolo unde există frica. Curajul nicidecum nu împiedică instinctul de supraviețuire, dimpotrivă, îl completează. În natura femeii stă puterea de a păstra viaţa pentru a da viaţă. Dacă nu-i ajunge curaj, femeia trece pe calea smereniei. Calea smereniei este calea masculină.

Calea masculină

Trista descoperire a bărbatului precum că “nu posed nimic” îi oferă bărbatului libertatea necesară de acțiune. Dacă bărbatul nu deține nimic, tot ce poate face este să iubească şi să acționeze.

Un caz din experiența mea: Proprietarul unei afaceri a venit şi i-a adus soției cheile de la birou, spunându-i:”M-am saturat. Vreau să merg la odihnă”.  Și a plecat. În acest timp ea a făcut un accident de mașină. Cu el nu s-a întâmplat nimic. Nu a limitat-o, dimpotrivă  i-a oferit libertate. Iar ea putea să facă în același lucru – să transmită cheile cuiva şi să meargă împreună cu el. Aici deja forța ei de respingere a atacat-o pe ea însăși. El a simțit la timp că a venit timpul să-şi salveze viaţa. Când s-a întâmplat accidentul bărbatul s-a întors, a așteptat ca ea să se facă bine şi a plecat din nou. Aici este esența smereniei bărbatului. Deși dintr-o parte pare o nebunie. Însă există un acord interior cu orice rezultat. Femeile sunt atrase de astfel de bărbați – ei sunt smeriți şi liberi.

Aceasta este esența căii masculine. Mergi unde vrei, chiar dacă nu ai pe nimeni alături, chiar dacă nu vei ajunge, sau vei ajunge gol.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!