Când simți emoții negative, imaginează-ţi că eşti invizibil…

Ego-ul crede că emoțiile negative îl ajută să manipuleze realitatea pentru a obține ceea ce-şi dorește. Emoțiile negative, desigur, nu sunt eficiente. În loc să atragă evenimentele dorite, ele sufocă toate lucrurile bune care s-ar putea întâmpla. Și nu distrug „răul”, ci îl lasă aşa cum este.

Deseori, în emoțiile negative, precum şi în boli este incorporat un mesaj. Întreprinzi unele măsuri, încerci să îmbunătățești relația cu partenerul, soluționezi problemele la locul de muncă – însă dacă nu există schimbări la nivelul conștiinței, aceasta nu este decât ceva superficial.

Când vei simți emoții negative provocate de gânduri sau evenimente din exterior, imaginează-ţi că o voce îţi spune: „Atenție. Aici și acum. Trezește-te. Separă-te de minte. Fii prezent”.

Nu trece cu vederea chiar şi cea mai mică iritație. Conștientizează şi urmărește această iritație, în caz contrar vei aduna o colecție întreagă de reacții nesupravegheate.

Un alt mod, ar fi să-ţi imaginezi că eşti invizibil(ă) pentru toate circumstanțele exterioare care îţi provoacă această reacție.

Eşti enervat. Ce scop are această stare? Niciunul. Atunci de ce ai provocat-o?  Nu ai provocat-o tu. Atunci cine? Mintea ta. A făcut-o mecanic, inconștient.

Imaginează-ți că corpul tău este transparent, acesta și-a pierdut densitatea obiectului material. Și zgomotul, ca şi orice altă reacție negativă merge prin tine. Și nu se confruntă cu un „zid“ în interior.

De exemplu, cineva  ţi-a spus ceva care te-a supărat, te-a întristat. În loc să ai o reacție negativă sau inconștientă (să ataci, să te îndepărtezi) lasă cuvintele să treacă liber prin tine. Nu opune rezistenţă. Imaginează-ţi  că acel care pe care l-ar supăra aceste cuvinte, pur și simplu nu există. Aceasta este iertarea. Această iertare nu te poate răni.

Dacă crezi de cuviință îi poţi spune persoanei că comportamentul său este inacceptabil. Însă acum, acest om nu va fi în măsură să-ţi controleze starea interioară. Acum, eşti stăpân pe echilibrul tău emoţional. Mecanismul de rezistenţă este întotdeauna același – şi în cazul cu o persoană nepoliticoasă și cu o alarmă declanșată, și cu inundații, cutremure și chiar atunci când ești ruinat complet.

Nu căuta pacea. Nu încerca să găsești o altă stare, decât starea actuală. În caz contrar, te condamni la conflict interior și rezistență inconștientă.

Iartă-te, pentru că nu eşti într-o stare de pace. Când accepți pe deplin lipsa, ea se va transforma în pace. Conștientizarea completă a ceva, întoarce persoana la starea de pace. Acesta este miracolul de recompensă.

Când accepți ceea ce este, fiecare moment devine cel mai bun moment al vieții tale.

Autor:  Eckhart Tolle «The Power of Now»

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!