Osho: “Dragostea este foarte delicată şi fragilă…”

Iubirea – nu este ceva ce poți să faci, însă atunci când ești ocupat cu altceva, ea se întâmplă de la sine.

Sunt lucruri simple pe care le poți face: să stai alături, să privești luna, să asculți muzică…- în mod direct cu dragostea nu poți face nimic.

Dragostea este foarte delicată şi fragilă. Dacă te vei uita la ea fără să-ţi iei privirea – va dispărea. Ea vine doar atunci când faci altceva, te va lua prin surprindere. Nu trebuie să aspiri la ea direct, ca o săgeată. Iubirea nu este o ţintă. Este un fenomen foarte subtil, foarte timid. Dacă mergi direct către ea, atunci se va ascunde şi nu o vei mai găsi.

Oamenii îşi doresc iubirea imediat. Îşi doresc să fie ca cafeaua solubilă: ai comandat şi e gata.

Iubirea – este o artă delicată. Este în afara domeniului vostru de acțiune. Uneori vin acele momente rare, fericite…de parcă suflă ceva din lumea de dincolo. Nu mai ești pe pământ, ești în rai.

Citind împreună o carte, sunteți absorbiți profund de ea şi dintr-o dată se dovedește că în amândoi a apărut o nouă calitate de a fi. Ceva care vă învăluie pe ambii, de parcă ar fi o aură…liniște absolută. Însă nu aţi făcut nimic deosebit, doar citeați cartea sau v-aţi plimbat mult timp, ați mers, v-aţi ținut de mâini, împotriva vântului puternic – şi dintr-o dată s-a întâmplat… Iubirea întotdeauna te ia prin surprindere.

Osho

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!