Cele mai înţelepte cuvinte despre relații pe care le-am citit vreodată…

Aș vrea să am grijă de tine, fără să vreau să te înşel;

Să te iubesc, lăsându-te în libertate;

Să te accept – fără să te forțez;

Să-ţi dăruiesc – fără să aștept ceva în schimb;

Să-mi iau rămas bun de la tine – fără teama de a te pierde pentru totdeauna;

Să vorbesc cu tine despre sentimentele mele – fără a te impune să fii responsabilă pentru ele.

Să-ţi împărtășesc cunoștințe – fără a te învăța.

Să mă bucur de tine – așa cum ești.

Dacă şi tu vei păși către mine cu aceleași sentimente – ne vom putea îmbogăți reciproc.

Cât este de minunat să trăiești aşa, în libertate deplină şi în același timp în armonie cu toţi, fără să arunci de umerii cuiva responsabilitate şi grijă. Acestea nu sunt cătușele sclaviei sau limitări impuse reciproc, ci capacitatea de a-ţi asuma responsabilitatea pentru ceva, mai mult decât o simplă funcție de reproducere.

Capriciile umane ale ego-ului nostru, invocate de oameni în ceea ce privește atitudinea reciprocă – sunt nesemnificative și false în comparație cu puterea reală care este întotdeauna de partea libertății, iar aceasta este capacitatea de a fi responsabili pentru acțiunile și alegerile noastre pe care le facem tot timpul.

Din alegerile și deciziile noastre este țesut Universul, începând de la fleacurile de uz casnic și terminând cu dragostea, pentru că în esență, omul este ceea ce alege – astfel construindu-şi destinul.

Libertatea – este principalul indicator al calității vieții și cât de corect a fost făcută alegerea, cât de corecte au fost luate deciziile, cât de corect trăim şi ne dezvoltăm.

Legea care conduce Universul  – este o dezvoltare continuă, este evoluție, cunoaștere de sine, iar aceasta nu există fără libertate şi dacă ne opunem acestui adevăr simplu şi etern, atunci dezvoltăm egoismul, încurajăm violența, ne jignim pe noi înşine şi toată realitatea noastră.

Aceasta este calea spre suferință, spre robie.

Cei din neamul nostru, din neamul celor puternici – sunt liberi împreună, curați şi sinceri unul cu celălalt, sunt liberi şi fericiți în același timp şi oriunde, ei nu au ce ascunde unul de altul, nu se rușinează de nimic, deoarece în ei nu există falsitate şi greșeli, nu există regrete, ei sunt binecuvântați şi realizați, pentru că această uniune a sufletelor se aseamănă cu însuși Universul, trăiește după legile lui, nu-l contrazice, e unul cu natura şi eternitatea în toate manifestările sale, în plinătatea naturaleții, a profunzimii şi frumuseții sale.

O astfel de alianță nu poate fi distrusă de nimeni și nimic, nu poate trece calea oamenilor care sunt uniți în această alianță. Aceasta este calitatea vieții pe care o trăiesc vrăjitoarele, vedele, magicienii, iar acest lucru este singurul pentru care ei se manifestă în lume.

Oamenii care merg împotriva unei astfel de uniuni – deja prematur sunt învinși, făcuți praf și cenușă, dizolvați în neant încă în timpul vieții…

Autor Kain Astar

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!