De ce atragi bărbaţii cu defecte, narcisişti, psihopaţi sau infideli

Înainte nu făceam decât să corectez bărbații. Rămâneam în relații toxice, atrăgând unul şi același tip de bărbați – pe cei care aveau nevoie să fie corectați.

Știu că asemeni mie, sunt o mulțime de femei. Atragem bărbații cu defecte, pe cei infideli, cei ce nu sunt disponibili emoţional, cu tulburări emoționale, alcoolici, dependenți de droguri, psihopați sau narcisiști.

Suntem un magnet pentru cei ”pierduți” și dintr-un motiv sau altul, trebuie să-i adunăm pe bucăți. 

N-am încercat niciodată să-mi înțeleg motivele pentru care sunt obligată să lipesc cioburile străine, alergam să le adun fără ezitare. Fiind altruistă, nu mă gândeam la faptul că are vreo importanţă dacă ocupam locul secund, pentru că întotdeauna puneam nevoile altor oameni mai presus de nevoile mel.

Motivul pentru care atrăgeam acest tip de bărbați era credința oarbă că voi putea să-i salvez. Credeam că voi fi femeia unică care îi poate schimba, care poate transforma un infidel în cel mai devotat prieten, că îl voi scăpa de dependență,  îl voi ajuta să depășească problemele psihologice şi vom avea un viitor stabil împreună.

Vestea tristă este că oricât de mult vom încerca, aceste persoane nu se vor schimba şi de fiecare dată ne vom învinui pentru acest lucru. Ne privim într-o lupă şi încercăm să găsim defectele care au influențat aceasta. Obosim, pentru că vâslele bărcii care au întâlnit în cale o piatră, nici nu s-a mișcat. Atunci de ce ne-am permis să punem această barcă pe apă?

Cauza este că cu ajutorul oamenilor defectuoși învățăm să fim egoiști. Ei fac totul ca într-o bună zi să spunem: “Stop! Şi cum rămâne cu mine?” Atunci începem în sfârșit să ne respectăm şi să ne iubim.

Vine timpul să înțelegem că fericirea bărbatului – nu este responsabilitatea noastră. Merităm pe cineva care nu are nevoie de corecţie, merităm personalități independente. Bărbați care nu te vor impune să-ţi strângi propriile bucăți zdrobite.

Pentru a atrage astfel de bărbați, încetează să te preocupi de suferințele altora. Concentrează-te pe tine şi astfel vei atrage bărbatul pe care îl meriți. Pentru a scăpa de dependența de a corecta bărbații, fă acești 4 paşi:

Recunoaște acest tip de bărbați

Semnele, comportamentul, manierele acestor oameni le ştii pe de rost. Chiar de la primele manifestări, fugi de acest bărbat  şi nu te întoarce niciodată.

Pune-ţi întrebarea corectă

Înainte de a întreba: “Cum pot să-l salvez?”, întreabă-te: “Cum să mă salvez?” Altruismul – este o calitate excelentă, însă există o linie fină între altruism și comoditate. Înțelege că trebuie să fii întotdeauna pe locul întâi.

Urmează-ţi intuiția

Intuiția e cel mai bun prieten, care îți spune când ceva nu merge bine, de aceea nu merită să rămâi cu persoana căreia trebuie să-i corectezi poziția. Nu vei corecta nimic cu bărbatul greșit.

Nu uita cine eşti

Fiecare din noi ştie ce merită. Învaţă-te să te iubeşti din nou. Când facem aceasta nu vom mai încerca să corectăm pe cineva, pentru că ştim că în acest proces ne vom autodistruge.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!