4 filme EXTRAORDINARE despre încercările dragostei. Merită să le privești!

Viaţa ne testează la cât e de puternică relația de cuplu, prin cele mai diverse moduri. Astăzi îţi împărtășim 4 povești despre bărbați şi femei a căror relație cu greu poate fi numită armonioasă, însă iubirea îi ajută să depășească toate obstacolele – infidelități, rutină, divorț, pentru ca în final să rămână împreună.

1. “Nonconformiştii” reg. Sam Mendez (2008) 

Este o poveste despre dezamăgirea profundă pe care o simte un cuplu, care s-a stabilit împreună cu cei doi copii ai lor într-un orășel american. Ei visează la o viaţă liberă, interesantă şi plină, însă nu sunt capabili să se rupă din plasa realității patriarhale. Este o privire asupra rutinei relațiilor de cuplu fără iluzii.

De ce să-l privești? Pentru a reflecta la motivele nervozității sau chiar propriei furii , care ţi-o poate provoca această poveste adevărată. Să te întrebi: ce mă împiedică să mă dezvolt creativ şi să schimb ceea ce nu-mi place?

„Nu te mai preface, de parcă aceasta e viața pe care ne-am dorit-o. Am avut visuri. De ce, la fel ca toți ceilalți, am decis să punem cruce pe viața noastră? “

2.Daneza / The Danish Girl (2015)

Este o poveste despre soarta pictorului danez Einar Wegener, care într-o bună zi s-a simțit femeie (Lily) și a decis să-şi schimbe sexul. Deasemenea şi despre relația dintre soț și soție, care au trecut peste granițele schimbării de gen, despre iubire, care este mai presus de sexualitate. Despre puterea și curajul femeii, care înțelege că a pierdut pentru totdeauna bărbatul, însă face totul pentru a o ajuta și sprijini pe Lily.

De ce merită vizionat? Pentru a te convinge că iubirea dintre oameni e capabilă să depășească nu doar genul, ci şi canoanele timpului său.

“Te iubesc. M-ai ajutat să-mi găsesc esența. Mi-ai permis să devin eu însumi”.

3. Mon Roi (2015)

Este o poveste despre şapte ani de scandaluri în familie, certuri, supărări şi lipsa dorinţei de a ierta. O dramă psihologică a două persoane ce se iubesc, sunt maturi, prosperi, însă nicidecum nu pot fi împreună complet. Îşi aduc nefericire unul altuia. Şi sunt nefericiți unul fără celălalt.

De ce merită vizionat? Pentru a vedea în această poveste adevărata relația prietenilor, cunoscuților sau chiar a ta. Să reflectezi ce rol joacă stereotipurile de gen în familia ta şi ce eşti gata să-i ierţi partenerului de viaţă.

“De ce trebuie să fiu aşa cum îţi dorești tu? Doar ţi-a fost bine cu mine, pentru că sunt aşa cum sunt!”

4.E tare complicat / It’s complicated (2009)

O poveste despre faptul că uneori soții trebuie să divorțeze, pentru a se uita unul la celălalt dintr-o parte, de a reevalua relația şi a se îndrăgosti din nou …. Și despre faptul că vârsta mijlocie și tulburările copiilor adulți – nu sunt un motiv să fii nefericit și să renunți la schimbările de viață.

De ce să-l privești? În primul rând pentru a zâmbi. Apoi pentru a reflecta: de ce partenerul tău nu-ţi mai acordă atenție? Sau poate eşti convinsă că îl cunoști foarte bine pe acest om plictisitor? Merită să ajungeţi la divorț, pentru a vă simți din nou iubiți?

“Aceasta e cea mai neașteptată şi nebună poznă din viaţa mea”.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!