9 sfaturi eficiente ca să nu mai strigi la copilul tău!

Iată câteva sfaturi eficiente de la părinți, cum să nu mai ridici vocea la copil:

1.Totul depinde de starea mamei. O mamă fericită – este o mamă blândă. Uneori trebuie să vorbești pe un ton mai sever, însă e important ca copilul să ştie că îl iubești. Spune-i aceasta în fiecare seară înainte de somn, îmbrățișează-l şi sărută-l.

2.Dacă este posibil, oferă-ţi cel puţin o oră pe zi pentru a te răsfăța cu o mască facială, a citi cartea preferată sau oferă timp hobby-ului preferat. Aceasta te va calma şi îţi va întoarce bucuria.

3. În loc să ţipi la copil, încearcă să mârâi sau să urli… Aceasta îţi va permite să nu spui la adresa copilului răutăți, de care vei regreta atunci când te vei calma.

4.Cred că poţi striga la copii, însă în voce nu ar trebui să fie ură sau agresiune – acestea sperie şi rănesc profund.

5.Dacă cerți copilul, este important să-i spui despre comportamentul sau fapta rea, să nu-l umilești. Trebuie să ţii minte mereu acest lucru și în conversația cu copilul să accentuezi că este bun, doar că s-a comportat urât.

6. Spune-i copilului că ai dispoziție proastă şi eşti obosită. Chiar dacă va urma un ţipăt, copilul va înţelege şi va trece mai uşor pentru el.

7. Poţi încerca să-ţi transformi furia în joacă. Spune-i copilului: “Iată, te voi prinde…” Copilul va alerga, tu după el şi situația complicată se va transforma în joacă.

8. În general, cel mai bun remediu împotriva furiei – este umorul! În loc să ridici vocea la copil, mai bine strâmbă fața sau fă o pantomimă.

9.Majoritatea adulților îşi pot controla emoțiile atunci când au nevoie de aceasta. De exemplu, te reții atunci când ai o conversație cu șeful de teama să nu pierzi jobul….Din păcate cu copiii nu o putem face. Poate vom învăța să soluționăm pașnic conflictele cu copiii, de teama să nu pierdem respectul  şi iubirea lor.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!