Fă loc în viaţa ta doar pentru oameni cu care ești compatibilă…

Probabil trebuie să trăiești jumătate de viaţă ca să înțelegi că nu merită să alergi, să legi sau să ţii pe cineva care nu vrea să fie cu tine.

Probabil, conștientizarea că pasiunea vine de la cuvântul “a suferi”, iar iubirea e altceva decât ceea ce ţi-ai imaginat, vine odată cu certurile care nu sunt deloc amuzante, cu lacrimile şi crizele de isterie ale femeii ori cu nervii bărbatului. Izbucnirile emoționale sunt asemănătoare cu sentimentele de iubire, chiar şi inversate, chiar şi perverse – însă aceasta nu e iubire.

E clar că partenerul îl alegem inconștient. Însă dacă acum ţi-e rău, oprește-te şi gândește-te, de ce ţi-e rău în această relație? Dacă tot ceea ce aţi putut construi a devenit acest coșmar în care trăiți acum, înseamnă că nu sunteți potriviți unul pentru celălalt. Sunteți oameni din perechi diferite.

Chiar dacă nu sunteți personalități integre, chiar dacă sunteți traumatizați psihologic, puteți întâlni persoana cu care piesele voastre de puzzle vor coincide.

Cel mai interesant este că oamenii întotdeauna sunt conștienți de faptul că persoana nu mai este cea de la începutul relației. Pentru că această relație a început cu argumentele: „ demult e timpul“, „nu voi găsi pe cineva mai bun“, „cu timpul, el(ea) se va schimba“ etc. însă nu cu motivele: „cu acest om mă simt bine“, „viața mea cu el (ea) va fi mai bună „“ vreau să îmbătrânesc alături de ea(el) “.

Când oamenii nu au sentimente profunde la început, dar cel puțin sunt interesanți unul pentru altul, au interese comune – atunci totul este diferit. Când doi oamenii pot face un cuplu, ei sunt capabili să comunice de la început, să se îndepărteze de conflicte. Ei nu rup relația din cauza oricărui dezacord, ci se comportă ca doi adulți care doresc să se apropie și caută pentru aceasta căi și oportunități.

Când oamenii se iubesc, ei înțeleg valoarea relației, ei comunică. Sentimentele, îndoielile, neînțelegerile pot și ar trebui să fie clarificate cu cuvinte, fără ultimatumuri sau amenințări.

„Spune-mi ce nu-ți place, sunt gata să te ascult“ – aceasta este o practică normală.

„Mai bine tac să nu devină şi mai rău“ – acesta este un simptom nefavorabil.

Dacă o persoană nu-şi are locul în viaţa ta, nu trage de ea – înseamnă că nici nu ar trebui să fie. Fă loc în viaţa ta doar pentru oameni cu care eşti compatibil(ă).

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!