Cum iubești femeia care a fost rănită…

Nu e ușor. Mulți au încercat. Multora nu le-a reușit.

Cei slabi nici să nu încerce, pentru vor avea nevoie de multă putere, răbdare, perseverenţă şi hotărâre.

Pentru că femeia care a fost în infern, te va respinge. Te va testa, pentru a afla din ce eşti făcut, dacă ai cu ce s-o protejezi în timpul furtunii. Ea este imprevizibilă – uneori furtună – împinsă de suferință, alteori ploaie de vară – calmă şi revigorată.

Când e ploaie şi varsă lacrimi tăcute – să o iubești!

Când e tunet, fulger şi vânt puternic ce crează haos – s-o iubești chiar mai mult!

Ea – o contradicție care va balansa mereu între teama de a nu se sufoca de dragoste şi teama singurătății. Azi va dori să-i fii alături, să-i îndrepți părul, să-i săruți fruntea, s-o îmbrățișezi şi să nu o lași niciodată. Mâine, va avea nevoie de independenţă, de spațiul ei, de singurătate.

Când este atrasă de tine – să o iubești!

Când te respinge –  s-o iubești chiar mai mult!

Îi va fi greu în locuri noi, alături de oameni şi impresii noi. Va tinde spre independenţă, fiindu-i teamă să-şi depășească fricile, va fi încă speriată, ca un copil mic în lumea mare. Uneori va avea nevoie de curaj, pentru a-şi demonstra că poate. Alteori va avea nevoie de mâna ta, pentru a se ţine strâns de ea.

Când e curajoasă şi se descurcă în toate – să o iubeşti!

Când e speriată şi refuză să te ia de mână – s-o iubești chiar mai mult!

Ea trăiește cu frica că, fie e prea multă, fie insuficientă – lupta nesfârșită de a încerca să găsească o cale de mijloc. Îi este rușine să fie ea însăși, pentru că nimeni nu a iubit-o vreodată pentru ce este: uneori prea liniștită, alteori prea senzuală.

Când are prea multe sentimente – să o iubești!

Când nu are suficiente sentimente – s-o iubești chiar mai mult!

Uneori îşi va uita durerea şi ochii ei vor fi plini de lumină, iar râsul ei va fi mai plăcut decât orice melodie. Alteori durerea o va acoperi, pentru că rana este încă pe trupul ei, şi doare. Atunci şi lumina din ochii ei se va stinge, şi melodia zâmbetului ei va fi mai tăcută.

Când este lumină – să o iubești!

Când este întuneric – să o iubești chiar mai mult!

Întotdeauna va aștepta să pleci primul. Întotdeauna se va gândi ca este doar o chestiune de timp până vei pleca, deoarece toți cei care au iubit-o, au plecat. Se teme să piardă controlul. Niciodată nu-i limita libertatea, astfel se va întoarce întotdeauna la tine.

Iubește-o atunci când e ușor, iubește-o şi mai mult când e greu. Iubește-o astfel, încât să înțeleagă că există o astfel de dragoste.

Iubește-o, pentru că înțelegi cu fiecare fibră a sufletului tău, cât de prețios e darul iubirii ei, când va îndrăzni în cele din urmă să-ţi încredințeze inima.

Ea nu are nevoie de tine. Dar te-a ales. Pentru că ai ceea ce poate îmblânzi furtuna din ea. Pentru că, chiar și atunci când nu știe cum să iubească, tu știi cum s-o iubești chiar şi mai mult.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!