3 motive pentru care femeia iubește un bărbat şi trăiește cu altul…

De ce în viaţa femeii apare “iubirea de poveste” pentru bărbatul care nu este nici soțul, nici partenerul ei – ne explică psihologul.

1.Din cauza fricii de a-şi arăta interesul 

Pentru ea “iubirea neîmplinită a întregii vieți” poate fi oricine: băiețelul simpatic al vecinilor, colegul de clasă sau cel de facultate. Nu o celebritate, ci o persoană reală, în carne şi oase.

Dacă relația nu se dezvoltă, femeia începe să şi-o imagineze, tot mai mult idealizând obiectul dragostei. Și această relație nu se dezvoltă din cauza fricii de a se exprima, de a face primul pas, de a-şi arăta interesul. Neavând contact cu bărbatul pe care îl place, femeia nu are posibilitatea să-l cunoască în realitate şi se blochează în faza romantică a iubirii. Și aici, eroul perfect al poveștii este gata.

Femeile tind să aibă fantezii, sunt învățate încă din copilărie să creadă în povești care se termină în momentul “şi au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Şi aşa se întâmplă, doar că numai în fantezii.

E bine totuși, dacă această iubire naivă nu te împiedică să creezi un cuplu cu altcineva. E foarte important să nu uiți de calitățile partenerului real. Pentru că, după cum se ştie cel care e alături, e mai greu de idealizat – defectele lui se manifestă prea clar în viața comună de zi cu zi.

2.Pentru a se ascunde de problemele din relația reală

Sau există altă situație: cu soțul alături, femeia este pasionată de alt bărbat. Cel mai des, deasemenea inaccesibil: poate fi un coleg simpatic sau un cunoscut căsătorit, ori chiar şeful. Şi parcă în relaţie totul e bine, însă soțul nu e ideal, iar noaptea îl visezi pe cel care îţi pare mai bun.

Se întâmplă pentru că iubirea este un sentiment destul de mitificat. Adică oamenilor le place să creadă că pasiunea, atenția şi dorința de a fi mereu împreună va dura toată viaţa. Însă, cu timpul dorința sexuală se diminuează, sentimentele se transformă, apare mai mult afecțiunea, respectul și încrederea.

Perioada stabilă în relație adesea e confundată cu plictiseală. Persoana iubită într-adevăr îţi poate acorda mai puțină atenție, îţi poate spune mai rar cuvinte de alint sau să-ţi ofere flori. Femeia crede că nevoile ei nu sunt observate. Iar să discute sincer nu are curaj: îi este frică că va fi ignorată, respinsă, devalorizată. De aceea, e mai ușor să-ţi imaginezi că un alt bărbat te va înțelegere dintr-o privire. Din păcate, nu este aşa.

În realitate “iubirea” pentru alt bărbat – e primul semn că în cuplu există ceva nespus, există nevoi nerealizate. Dacă veți învăța să comunicați unul cu celălalt despre dificultăți, atunci veți avea o relație mult mai apropiată, de încredere, veți trece la un nivel mult mai calitativ.

3.Pentru că inconștient realizează scenariile de familie

Deseori femeile aleg cu mintea, nu cu inima. Nu aleg bărbatul prezența căruia îţi taie respirația şi-ţi face pulsul să bată mai tare, ci unul de încredere, simplu, ușor de înțeles, cu care nu-ţi va fi teamă să ceri un credit ipotecar.

Frica de a avea încredere în propriile sentimente – este un ecou al conflictului intern. Între ceea ce simte femeia şi ceea ce i se pare cum “ar trebui să trăiască”.

“Cum ar trebui”- fata îl împrumută inconștient de la mama sa. De exemplu, dacă mama a avut o experiență neplăcută, un soț-afemeiat care a făcut-o să se îndrăgostească de el şi a dispărut, atunci ea îi va transmite fiicei: “alege-ţi un bărbat de încredere“. Apare logica: de încredere – este cel care nu-şi arată emoțiile, nu provoacă emoție, de aceea el nu pare a fi ușuratic.

Ar fi bine să învățați să aveți încredere propriile în sentimente, să nu aveţi frică să obțineți propria experiență. Şi atunci, poate vei putea fi fericită şi cu bărbatul fermecător care provoacă tremur în genunchi.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!