10 reguli prin care se dezvoltă relația dintre bărbat şi femeie

Aşa e aranjat, că omul singur nu-şi vede contribuția la evenimentele ce au loc în viaţa sa. Consideră că multe sunt o coincidență. Însă, ca oglindă i se oferă partenerul, adică bărbatului – femeia, iar femeii – bărbatul.

Vă propun să cunoașteți şi să rețineți regulile după care se dezvoltă relația dintre un bărbat şi o femeie:

1.Bărbatul şi femeia sunt creați pentru a servi unul altuia.

Relația lor este interdependentă, fie că le place sau nu. Bărbatul şi femeia construiesc relația pe principiul de a se completa unul pe celălalt. Ceea ce nu-i ajunge unui partener pentru a conștientiza şi a se elibera de propriile sub-personalităţi ce îl împiedică să-şi dezvăluie potențialul, cealaltă persoană le va completa cu sub-personalităţile sale .

2. Misiunea bărbatului constă în a face cunoscut ceea ce e ascuns în femeie, adică ceea ce ea încă nu cunoaște despre sine.

Bărbatul cu comportamentul său dezvăluie acele sub-personalități pe care femeia le suprimă. De exemplu:

– bărbatul este Violent, atunci când femeia s-a blocat în Victimă: “Trebuie să fiu periculos, pentru ca tu să ai de cine să-ţi fie frică”.

– bărbatul este Infidel când nu o poate face fericită pe prima femeie din viaţa sa, adică “mama”. “Trebuie să fiu Trădător, pentru ca tu să nu mai fii victimă (adresându-se la mama, însă locuind cu soția).

3. Misiunea femeii este de a fi oglindă pentru bărbatul ei, ce reflectă realizările bărbatului. Şi nu contează dacă el a cucerit culmi sau a ajuns în prăpastie.

– Când bărbatul e hotărât și încrezător femeia de lângă el îl completează cu încrederea şi caracterul ei blând.

– Când bărbatul e Neajutorat, lângă el e o femeie Atotputernică.

– Când e Suferind, ea Mângâietoare.

– Când e Mincinos, ea Încriminatoare.

4. Bărbatul are ca scop satisfacerea femeilor.

De fapt el are două: soția și mama. Întotdeauna una dinte ele va provoca protest, dacă cealaltă îi va acapara toată atenţia.

5. Femeia întotdeauna așteaptă de la bărbat ceea ce nu i-a putut oferi tata.

Pe baza necesitații de securitate, ea întotdeauna proiectează în relația actuală experiența negativă cu bărbații din relațiile anterioare. Tata – e primul bărbat din viața ei. Sub-personalitățile care i s-au format fetiței în familie, creează modele de comportament cu bărbatul.

6. Soţul şi tatăl femeii au funcții diferite.

Tatăl trebuie să-şi protejeze şi să-şi întrețină fiica, iar soțul vrea să-şi protejeze  şi întrețină soţia doar atunci când aceasta îl inspiră.

7. Fericirea femeii nu e în bărbat, ci împreună de el.

Fericirea oricărui om nu poate fi în afara lui. Ca şi orice alt sentiment se află în interiorul omului. Să aștepți fericire de la altul, înseamnă să-l faci responsabil (vinovat) de lipsa fericirii tale.

8.Fericirea în familie vine atunci când cel puțin una dintre părți în următorul conflict, este conștientă de cum sub-personalitățile sale îşi joacă rolurile și refuză să-şi sprijine rolul emoțional. Rolurile sunt co-dependente şi de aceea sub-personalităţile celeilalte părți, automat se vor dezumfla ca un balon.

9.Toate sub-personalităţile care distrug relaţia, deşi se manifestă prin conflicte, sunt mesaje părinteşti şi aşteaptă să fie trimise la stăpânii reali. Ele așteaptă când veţi conștientiza cine şi în ce condiţii nu şi-a satisfăcut necesitățile, nu şi-a exprimat sentimentele, nu a finisat gestaltul.

10.Comportamentul partenerului ar trebui să fie un feedback pentru tine, prin care îţi poţi vedea sub-personalitățile ce te împiedică să-ţi atingi obiectivele.

Privind comportamentul bărbatului, ca în oglindă, femeia ar trebui să conștientizeze  ce o împiedică să fie înconjurată de dragoste și grijă. Privind comportamentul femeii, bărbatul întotdeauna va face o evaluare sobră despre cât de mult este în armonie cu lumea.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!