Nu te mai disciplina singură – caută-ţi o iubire după mărime! Caută-ţi omul “tău”!

Am 36 de ani. Am crescut înconjurată de iubire. De poveste. Ireală comparativ cu cea comună. Înconjurată de iubirea bunicilor mei, părinților mei. Niciodată nu am auzit, nu am simțit, nu am văzut insulte, lipsă de respect, grosolănii sau comportament rece în familia mea mare. Nici între cei adulți, nici faţă de noi, de copiii.

Fiind un perfecționist, mereu am dat vina doar pe mine pentru eșecuri și am studiat cu sârguință bărbatul, pentru a-i corespunde și a fi demnă de el.

Tone de literatura psihologică, ezoterică și religioasă. Trecând de la o extremă la alta: de la “iubește-mă așa cum sunt” până la: “uite ce ascultătoare sunt, aşa cum ai nevoie”…

Verdictul meu: Nu există bărbat ideal. Cum de altfel şi femeie. Toate aceste încercări de a afla toate secretele despre bărbați se termină cu entuziasmul lor: “cât ești de minunată -inteligentă-comodă”  şi un gol în suflet de la faptul că tu îi corespunzi perfect, iar el ţie nu. De ce? Pentru că nu e al tău.

Încercând să fiu comodă-frumoasă-plăcută, am uitat de mine. “De ce să-i fac observație, dacă înțeleg de ce a făcut acest lucru? Doar nu a făcut-o intenționat, nu a fost învățat în alt mod. E o traumă din copilărie, îl voi încălzi cu iubirea mea şi-i voi rescrie programul”

Cea mai greșită concepție pe care o au oamenii – e să-şi caute parteneri după necesități, după calități. “Ea va fi o mamă bună pentru copiii mei” sau “El îmi va asigura mie şi copiilor o viaţă destoinică”.

Nu la calități trebuie să te uiţi, ci la defecte. La ceea ce te va irita până la scrâșnirea dinților, când Ego-ul tău va înceta să tot observe calitățile. Doar iubirea e tolerantă faţă de defecte (nu e oarbă! Pasiunea e oarbă). Iar antipatia e nemiloasă chiar şi faţă de cele mai incontestabile calități.

Nu-i căuta pe cei perfecți, ci pe cei, cărora le vei putea urmări cu ușurință defectele şi peste 20-50 de ani. Caută-i pe “ai tăi”. Cu aceleași defecte.  

Nu are sens să te încadrezi în standarde “necesare”. Caută-l de la început pe cel pe care nu va trebui să-l suporți, să te strădui, să pretinzi că ești cel/cea care are mai multe șanse la “iubire”.

Nu e nevoie să joci roluri străine. Nu fi surprins de faptul că vă este atât de greu să trăiți împreună, să vă suportați unul pe celălalt – pentru că te-ai înșelat singur de la început, jucând rolul celui pe care şi l-ar fi dorit potențialul partener. Nu pe tine! Ai ieșit din rol – e nemulțumit și spectatorul și actorul.

Îndrăgostește-te de tine. Privește-te din toate părțile. Află ce-ţi place şi ce nu-ţi place şi ce este inacceptabil nici pentru orice “mită”. Corupția proprie se pedepsește scump în contextul vieții. Cu ani grei de muncă.

Răsfață-te cu oameni şi circumstanțe plăcute. Învață-te să obții plăcere atât de la tine însuți cât şi de la viaţă. Permite-ţi luxul să fii tu însuți  şi atunci cineva la fel de adevărat va intra în viaţa ta cu iubire.

Nu frumusețea va salva lumea. Lumea va fi salvată de Iubire. Iubire vă doresc! Şi fără “dar dacă…”  

Autor: E. Adamova

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!