Iată cum se încheie chiar şi cele mai frumoase relații.

Relația se termină când încetezi să-i spui lucruri bune și lucruri dificile, când încetezi să-i spui partenerului cât de mult îl apreciezi, când nu-i mai spui ce te supără, ci ții emoțiile în interior. Relația se termină când începi să vorbești cu toţi despre problemele voastre, însă uiți să vorbești cu partenerul tău despre asta. Se termină când te deschizi altora, și nu unul altuia.

Relația se termină când încetați să vă arătați reciproc sentimentele.

Când crezi că romantismul are termen de valabilitate, când sunteți atât de obișnuiți, încât uitați să arătați că vă pasă unul de celălalt. Se termină când devii prea încrezător că partenerul nu va pleca şi uiți să-i arăți cât de mult îl prețuiești, când încetați să mai depuneți efort. Când încetezi să fii recunoscător pentru ceea ce face, pentru ceea ce este. Relația se termină atunci când omori iubirea cu propriile mâini, când spui că dragostea a trecut și nu poți face nimic cu asta.

Relația se termină când nu mai încercați să vă înțelegi reciproc.

Când nu mai încercați să fiți alături, să faceți acele lucrurile mărunte care fac lumea mai bună – să zâmbiți sincer, să vă atingeți gingaș,  să-i dai de înțeles partenerului că nu e singur, că-i ești alături. Relația se încheie când mărești distanța dintre voi şi începi să crezi că ești singur. Când nu vă mai este dor unul de celălalt şi fiecare suferă după “independența” sa.

Relația se termină când decizi să nu mai fii vulnerabil.

Când nu mai arăți cine ești cu adevărat, inclusiv fricile, nesiguranța şi cicatricile tale. Se termină când partenerul cunoaște doar o versiune a ta, când nu-i permiţi să-ţi vadă părțile slabe. Acelea pe care nu le arăți nimănui – acelea pe care el nu le va rupe. Se termină când ai frică să-i arăți cât de mult ai nevoie de el, că nu-ţi poți imagina viaţa fără el. Se termină când inima ta se umple de Ego.

Uneori relația se termină pentru că așa e sortit. Pentru că încercând tot posibilul ei se despart. Însă uneori relația se termină prea repede şi din motive greșite. Se termină, deși putea să continuie, se termină pentru că cei doi sunt prea încăpățânați, prea mândri, prea fricoși pentru a se deschide şi a-i da voie celuilalt să intre.

Unele relații se termină pentru că au fost puțin mai complicate, însă ele nici nu pot fi ușoare sau ideale şi poate că așteptările prea mari distrug totul?

Relația se termină, când îi permiteți să moară, în loc să încercați din greu să o salvați.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!