Importanța pre-contactului în relaţii

Cea mai răspândită greșeală la începutul relației, care se întâlnește cel mai des la femei – este saltul rapid în brațele partenerului sub influența emoțiilor şi hormonilor. Fluturii din stomac dezactivează creierul şi ne împiedică să vedem partenerul aşa cum este în realitate.

Acest lucru se întâmplă atunci când ea ratează pre-contactul și „zboară în contact“, fără să se observe nici pe sine în această stare, nici defectele lui. Încercând în orice mod să evite sentimentele și senzațiile din corp, ea va acționa imediat.

Pre-contactul cel mai des se simte odată cu apariția anxietății (excitare, iritare). E greu de presupus că această energie apare exact pentru a-ţi asculta sentimentele şi a înțelege ce-ţi dorești cu adevărat. Şi doar după aceasta să examinezi cu atenție detaliile.

Când necesitatea este depistată (de exemplu, vreau intimitate) – se începe căutarea posibilităților de a satisface această necesitate în mediul exterior, sau înțelegerea imposibilității de a o satisface (de exemplu cu un muzician alcoolic poate fi doar sex, nu intimitate). Atunci când e imposibil de a-ţi satisface nevoia, logic ar fi să cauți în continuare, până îl găsești pe cel de la care vei putea obține aceasta…însă aceasta nu se întâmplă.

Energia direcționată spre partener şi nu spre sine, îl învăluie într-o aură foarte atractivă, făcând-o să se concentreze pe sentimentele provocate de el şi nu pe esența lui.

Şi iată că ea îi sare în pat, încep să trăiască împreună, iar peste o perioadă de timp vine suferința – pentru că necesitatea a rămas nesatisfăcută. Chitara deja nu o mai bucură, ci o irită. Ea suportă, se adaptează după el, se trădează pe sine. Sau încearcă să-l schimbe, face isterii, îl pedepsește cu lipsa sexului. Probabil ea va înțelege că acest bărbos necunoscut nu e acela la care visa şi va pleca trântind uşa. Sau va aștepta până când el îi va fi infidel.

Aceasta se întâmplă dacă ratezi pre-contactul, probabil plictisitor şi greu de suportat, însă atât de necesar şi important. Pentru a vedea clar cealaltă persoană, relația trebuie să se desfășoare încet, pentru că e nevoie de timp să cunoști partenerul, să-l înțelegi, să-i accepți defectele şi calitățile. Şi să ai răspuns clar la întrebările:

Voi putea oare fi cu persoana care nu-mi oferă ceea de ce am nevoie? Ori nu voi putea, însă voi depune toate eforturile pentru a schimba aceasta? Vreau oare să fiu cu el, dacă nimic nu se va schimba?

Să construiești o relație de lungă durată, poți doar în cazul în care persoana dorește cu adevărat, știind că partenerul nu se va schimba, oricât de mult nu ar încerca.

Doar aşa puteți învăța să vă auziți unul pe celălalt, să vă înțelegeți. Mai mult decât atât, fiecare din parteneri neapărat se va schimba în proces, însă dorința inițială de a fi împreună – este unicul criteriu că cealaltă persoană e cu adevărat importantă, scumpă şi necesară.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!