Ce spune locul durerii despre fricile pe care le ai

“Corpul ține minte tot” – aşa sună una din legile corporal – orientative a psihoterapiei. Corpul păstrează toate amintirile şi emoțiile trăite de noi. Sentimentele şi fricile pe care omul le ignoră, duc la probleme de sănătate. Fiecare parte a corpului este responsabilă de anumite temeri ale omului. În funcție de locul unde apar senzațiile neplăcute, poți determina de ce se teme persoana.

Conștiința noastră nu vrea să recunoască anumite sentimente, de aceea ele umblă prin tot corpul şi se acumulează în anumite zone. În inconștient are loc dislocarea trăirilor dureroase, gândurilor şi amintirilor, inclusiv a fricilor.

Harta corporală a fricii: unde s-au ascuns emoțiile.

Picioare. Durerea de picioare poate spune despre frica pierderii stabilității şi suportului. Persoana nu simte încredere în ziua de mâine.

Bazin. Problemele în regiunea bazinului vorbesc de frica în sfera sexuală. Această frică provoacă dezvoltarea diferitor boli şi deasemenea împiedică femeia să obțină orgasm.

Abdomen. Disconfortul în această zonă e cauzat de frica persoanei pentru viaţă. Din această cauză persoana nu se poate relaxa total, nu se poate simţi în siguranță.

Zona diafragmei, inclusiv la nivelul stomacului și plexului solar. În această zonă se instalează frica socială. Persoana se teme să fie respinsă de societate.

Pieptul. În această zonă se reflectă frica de singurătate, persoana se teme să fie respinsă ca personalitate.

Mâinile. În această zonă a corpului este exprimată frica persoanei de contactul cu lumea. De obicei persoanele care ascund această frică, aleg profesii unde nu trebuie să comunice cu cei din jur.

Spatele. Disconfortul în această zonă spune despre faptul că persoana se teme să fie imperfect, să nu atingă așteptările celor din jur. Deseori cu această problemă se confruntă perfecționiștii.

Gâtul. Angina frecventă, senzația de compresie în gât, urmărește persoanele care îşi exprimă greu sentimentele. Tensiunea constantă în zona gâtului apare din cauza că sentimentele vor să iasă în exterior, iar gâtul se comprimă şi le reține în interior.

Faţa. Pe harta fricii, aceasta simbolizează frica de a “pierde faţa” Acești oameni au nevoie de iubire şi acceptare, de aceea pentru a le face tuturor pe plac sunt nevoiți să poarte “măști”.

Ochii. Frica de realitate, afectează una din principalele canale de percepție. Omul refuză să vadă adevărul, ceea ce duce la probleme de vedere.

Emoțiile nu trebuie ținute în sine, fricile ascunse sunt cauza multor boli. Făcând faţă trăirilor interioare, puteți scăpa de problemele de sănătate.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!