Top 10 cele mai BUNE filme ROMANTICE pe care trebuie să le vezi cu iubitul tău!

1. Idilă de noiembrie (Sweet November, 2001)

În fiecare lună, Sara (Charlize Theron) alege mai mult sau mai puțin la întamplare câte un bărbat căruia îi propune un pact: să stea împreună o lună și să trăiască după regulile ei, ideile ei și visurile ei. Apoi să se despartă și să meargă fiecare pe drumul lui, fără nici o obligație și, mai ales, fără perspectiva unui viitor împreună. Idila trebuie să dureze exact o lună – aceasta e singura regulă pe care Sara o respectă cu sfințenie. Și cum este o femeie superbă, puțini sunt cei care refuză acest joc al dragostei și întâmplării. Noiembrie este luna în care îl găsește pe Nelson (Keanu Reeves), un tânăr ambițios pentru care în viață nu există nimic mai important în afară de succesul în carieră. După apariția sa, Sara îl tentează cu perspectiva unei vieți trăite la maximum, cu bucuria clipei, a plăcerilor simple sau nebuniilor de moment, reușind puțin câte puțin să îl scoată din carapacea lui. Ce trebuia să fie o simplă aventură, devine curând o mare poveste de dragoste.În cele din urmă, Nelson descoperă că idilele de o lună nu sunt un simplu joc al seducției și că Sara încearcă cu disperare să dea un sens ultimelor sale luni de viață.

2. Domnul şi Doamna Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

John si Jane Smith sunt un cuplu obișnuit, care trăiește în suburbii si are o căsnicie obișnuită, de suburbie, lipsita de viata. Dar fiecare dintre ei ascunde ceva ce celalalt ar ucide ca sa afle: domnul si doamna Smith sunt, de fapt, niște asasini plătiți si incredibil de eficienți, care lucrează pentru organizații concurente. Dl. si dna. Smith descoperă o noua sursa de incitare în căsnicia lor, când sunt angajați sa se ucidă intre ei… si abia atunci începe distracția adevărată.

3. Jurnalul (The Notebook, 2004)

Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval și se îndrăgostesc. Părinții ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată și cunoscută, și hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. Allie a așteptat mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulți ani hotărăște să se logodească cu Lon, un chipeș soldat american.
Măcinată încă de dragostea pe care o nutrește față de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia și constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah și proaspătul ei logodnic.

4.Casa de lângă lac (The Lake House, 2006)

Simțind ca este timpul pentru o schimbare în viata sa, Dr. Kate Foster (SANDRA BULLOCK) paraseste Illinois-ul unde si-a incheiat rezidentiatul si se angajeaza la aglomeratul spital din Chicago. Unicul lucru de care ii pare rau ca il lasa in urma este frumoasa casa pe care ea a inchiriat-o – un refugiu proiectat artistic si cu mult spatiu, cu ferestre largi care ofereau privelistea unui lac placid. Este un loc in care se simtea in largul sau.

Este o dimineață de iarna in anul 2006. In drumul ei catre oras, Kate lasa un bilet in cutia postala pentru urmatorul chirias al casei, rugandu-l sa trimita mai departe scrisoarea sa si notand ca urmele inexplicabile de labe de animal pe care el ar putea sa le observe in fata usii erau acolo cand ea s-a mutat in casa.

5. Nopţi albe în Seattle (Sleepless in Seattle, 1993)

După moartea soției sale, Sam Baldwin nu se mai gândește deloc să cunoască pe altcineva. Lucru inacceptabil pentru fiul său de 8 ani, Jonah. El dorește o soție pentru tatăl său și o nouă mamă pentru el. Așa că apelează la un post de radio local. Vocea micuțului și povestea sa impresionează sute de ascultătoare, printre care și pe Annie Reed. Annie urmează să se căsătorească cu Walter, dar nu este prea convinsă că el este cel ales. Hotărăște să plece la Seattle, orașul în care trăiesc Jonah și tatăl său, dar întâlnirea cu Sam nu este așa cum și-a dorit. Scrisoarea pe care ea nu a îndrăznit niciodată să i-o trimită este expediată de un prieten, iar Jonah pleacă imediat spre New York, pentru a o întâlni pe Annie, pe acoperișul clădirii Empire State, pentru că ea este mama pe care și-a ales-o. Și, bineînțeles, tatăl său îl urmează…

6. Hitch – Consilier în amor (Hitch, 2005 )

O comedie trăsnită cu Will Smith si Eva Mendes.

„Indiferent cand, indiferent cine, un barbat are sansa de a cuceri oricare femeie. El are nevoie doar de metoda potrivita.”  Alex „Hitch” Hitchens

Hitch, Alex „Hitch” Hitchens (Will Smith) este un legendar si intentionat anonim-„doctor in aranjarea de intalniri” din New York care, in schimbul unui onorariu, a ajutat nenumarati barbati sa cucereasca femeile visurilor lor. In timp ce il indruma pe Albert (Kevin James), un contabil timid , innebunit dupa o celebritate fermecatoare, Allegra Cole (Amber Valletta), Hitch isi intalneste perechea in persoana superbei, inteligentei Sara Melas (Eva Mendes), o jurnalista de mondenitati, care urmareste fiecare miscare a Allegrei. Hitch, cel mai convins burlac, se trezeste brusc ca este nebuneste indragostit de Sara, al carei cel mai senzational reportaj ar putea fi chiar demascarea celui mai faimos doctor de intalniri al Manhattan-ului.

7. Povestea noastră (The story of Us, 1999)

In cel de-al cinsprezecelea an de casnicie, Ben (Bruce Willis) si Katie (Michelle Pfeiffer) isi trimit copiii in tabara si isi pun la punct planul de separare. De aici incepe o poveste care induioseaza prin verosimilitatea ei, pentru ca ceea ce traiesc ei se poate intampla oricui, oricand. Nu exista motive concrete de divort; doar frustrari acumulate si reprosuri tardive. El se muta la hotel, ea ramane acasa, dar nici unul din ei nu poate uita iubirea care-i uneste…

8. Ai tăi, ai mei, ai noştri (Yours, Mine and Ours, 2005)

In aceasta comedie de familie, parintii vaduvi Frank (Dennis Quaid) si Helen (Rene Russo) se casatoreasc… dar cei 18 copii dintre ei incearca sa le saboteze casatoria. Astfel ei descopera ca familiile si casatoriile nu pot fi facute intr-o singura zi.  Frank Beardsley este un vaduv cu opt copii. El se intalneste cu iubita lui din liceu, Helen North, si parca cei 30 de ani ce au trecut sunt numai 30 de zile. Helen este si ea vaduva, si are zece copii de crescut, dintre care sase sunt adoptati. Cei doi se re-indragostesc si se casatoresc fara sa le spuna copiilor. Doar dragostea adevarata cucereste totul, nu?

9. O altă şansă (Family Man, 2000)

Cu 13 ani in urma, cand Jack Campbell (Nicholas Cage) a plecat la Londra pentru o specializare, i-a promis prietenei sale, Kate (Tea Leoni) ca vor sta despartiti doar un an.
Acum este Ajunul Craciunului, iar Jack a este un celibatar de pe Wall Street bine platit, cu multa putere si cu un standard de viata ridicat, in timp ce Kate reprezinta doar o amintire indepartata. Aflandu-se la cumparaturi intr-un magazin obisnuit aflat pe drumul dintre casa si serviciu, Jack se trezeste in mijlocul unei dispute intre patronul magazinului si un vagabond turbulent. Dupa ce ajuta la calmarea situatiei, Jack incepe sa-i faca morala tanarului Cash (Don Cheadle), care la randu-i il intreaba pe Jack despre valorile acestuia in viata. “Am tot ce mi-as putea dori” ii spune Jack.

10. Ce-şi doresc femeile ( What Women Want, 2000)

Nick Marshall, “Bărbat” cu majuscula, este un burlac irezistibil, care își închipuie că învârte lumea pe deget. De altfel, s-a autoproclamat “darul făcut de Dumnezeu femeilor”. Dar într-o noapte, în locuința sa amenajată “à la Sinatra”, cineva îi dă un brânci, iar șocul îi deschide urechile mai mult decât ar fi visat el vreodată. Nick descoperă că a căpătat el însuși un dar : poate auzi cele mai ascunse gânduri ale femeilor. La un moment dat nu mai suporta sa audă toate părerile femeilor despre bărbați si chiar despre el. O comedie romantica, in care Mel Gibson, angajatul unei agentii de publicitate, genul tipic de “mascul feroce” este binecuvântat, sau mai bine zis blestemat, cu darul de a putea răspunde la cel mai vechi mister al omenirii…”ce vor femeile”. Situațiile comice si deznodământul, putin previzibil totuși, ii servesc perfect pe cei doi actori, care-si pun in valoare talentul de actori de comedie.

Sursa descriere filme cinemagia.ro

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!