Mamele exigente cresc fete de succes!

Dacă mama a fost exigentă cu tine în copilărie – nu este exclus faptul că vei crește o personalitate de succes, bogată şi fericită. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea Essex, care au studiat datele a 15500 de fete participante la studiu, cu vârste cuprinse între 13-14 ani. Concluzia a fost simplă şi categorică: dacă mama în copilărie te controlează dur, dacă te impune să studiezi şi întotdeauna cere realizări tot mai mari şi mai mari – atunci vei crește o persoană de succes, bogată şi fericită.

Această concluzie a fost publicată în multe publicații britanice şi mii de cititori au fost încântați de ea. Însă s-au găsit şi din cei care au criticat şi nu au ezitat  să pună întrebări incomode.

În rezultat s-a descoperit, că obiectivul principal al studiului au fost statisticile adolescentelor însărcinate la o vârstă atât de fragedă şi încercarea de a le găsi o soluție. În Marea Britanie sarcinile timpurii sunt o problemă reală, care solicită cheltuieli importante în sfera socială. De aceea guvernul, din 1999, încearcă să rezolve această problemă cu ajutorul diferitelor programe și cercetări.

Deci, s-a constat că fetele-adolescente care au rămas însărcinate la vârsta de 13 și 14 de ani, erau mai multe, iar mamele acestora nu erau suficient de stricte cu ele la o vârstă fragedă. Cu cât de multe? Cu 4%. În rezultat comentariile pe rețelele sociale au fost pline de nedumerire şi sarcasm.

Sursa

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!