Să fii o femeie prea bună – e foarte, foarte rău!

Să fii o femeie prea bună – e foarte, foarte rău. Pentru că nu-ţi poți păstra adevărata valoare, mulțumindu-i pe toţi în jur. Sindromul Cenușăresei încă pe nimeni nu a dus în brațele prințului, din contra, a făcut-o pe femeie cal. Cal, pe care toți îl încalecă. Iar femeile pe lângă toate, se mai gândesc – oare conduc bine? Groaznic, nu?

Dacă ești o femeie prea bună fă asta:

Încetează să ghicești dorințele altora

Pun pariu, că ești mândră de această calitate a ta. Sari în ajutor, când ai tăi nici măcar nu ţi-au cerut asta. Dacă vei continua în același mod, acțiunile tale, nu vor mai fi percepute ca oferirea unui serviciu. Deja vei fi datoare tuturor celor din jur. Învață-te să-ţi îndeplinești propriile dorințe.

Laudă-te!

Cu voce tare. Nu-ţi fie rușine. Atâta timp cât eşti dependentă de opiniile altora, fără laude din partea străinilor, viața ta e goală şi fără sens. Din păcate, nu poți înceta pur şi simplu să fii dependentă de acceptarea celor din jur. În schimb, îţi poți da note singură. Aceasta ajută. După o perioadă de timp, vei observa că propria părere s-a vindecat de muțenie.

Fă-ţi o sărbătoare de nesupunere

Problema oricărei femei bune e că încearcă să fie ascultătoare. Ca un copil. Femeile bune fac vinerea curățenie generală, doar pentru că sâmbătă vine soacra în vizită. Şi dacă va vedea dezordine – o va pedepsi. Femeile bune cu adevărat gândesc aşa, din simplul motiv că aceasta e o inserție profundă din copilărie. Să o scoți din tine nu e atât de ușor, de aceea trebuie să acționezi cu acuratețe. Alege ceva ce te irită, dar trebuie să faci – şi nu fă acest lucru. De exemplu, poţi să nu mergi la adunarea de părinți. Săptămâna aceasta. Săptămâna viitoare poți să nu faci altceva. Cerul nu se va prăbuși, te vei convinge singură.

Încetează să cauți scuze

Cea mai mare problemă a unei femei bune, este incapacitatea de a spune “NU”. O femeie bună nu poate refuza pe nimeni. Trebuie să înțelegi de ce nu poţi spune acest “Nu”. Dacă simți că din nou cauți scuze – distrage-ţi atenția imediat. Cu orice. Sună-ţi o prietenă, vorbește cu ea, stai în rețea, citește o carte. …omoară monologul din fașă. De fiecare dată, îţi va fi mai uşor s-o faci. De aici, te vei învăța să refuzi.

Intră în conflict

Uite, deja ești o femeie rea, a rămas cel mai important – conflictul. O femeie bună se teme de conflict, nu vrea să supere pe cineva. Mai bine s-o supere pe ea toţi. După care, femeia bună nu înțelege, de ce la ai săi 35 de ani sistemul nervos i se risipește. Trebuie neapărat să te cerți cu cineva. Crezi că nu vei putea? Nu e neapărat s-o faci cu cei apropiați, nu e neapărat nevoie să provoci tu conflictul. Provocatorul te va găsi singur. Ei întotdeauna te găsesc. Şi atunci nu va trebui decât să răspunzi la această provocare. Nu-ţi cere scuze şi nu te ascunde în ceaţă, aşa cum o faci de obicei. Gata – ești o femeie rea…!

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!