7 semne care îţi arată că ești într-o relație “moartă”!

1.Nu mai ești interesat să-ţi demonstrezi nevinovăția, să argumentezi, să te cerți.

Nu-ţi mai pasă ce va crede partenerul şi cum va reacționa la unele cuvinte sau la comportamentul tău. Atât timp cât partenerii se ceartă – există o energie în relație, ceva îi mai atrage unul de celălalt, dacă tot e important să-i aducă celuilalt punctul de vedere, să-i explice gândurile, să-i transmită trăirile, să-i vorbească despre sentimente. Când acest lucru dispare, când îţi este indiferentă neînțelegerea partenerului, opunerea lui, acceptarea sau neacceptarea  atunci cel mai probabil – relația e la final.

2. Relaţia s-a transformat în “singurătate în doi”.

Se întâmplă atunci când dispare legătura emoțională dintre parteneri. Când fiecare trăiește în lumea sa, în spațiul său, unde partenerul are intrarea interzisă. Când se simte o înstrăinare spirituală. Când partenerii nu-şi mai împărtășesc ideile, valorile, idealurile, viziunea asupra lumii. Deseori acești partenerii spun despre relația lor că: “trăim ca doi vecini”.

3.Rutina.

Cu timpul pasiunea sau scânteia de la începutul relației e absorbită de rutină.  Şi atunci partenerii de parcă nu ar trăi, ci ar supraviețui într-o relație,  trag de relație ca de o greutate imensă. Nu mai sunt acele conversații de dimineață, nu mai dorești să-ţi împărtășești gândurile sau să cunoști profunzimea celuilalt. Dispare atracția sexuală faţă de partener. Relația devine una superficială.

4. Relația se apropie de sfârșit, când unul din parteneri (sau ambii) nu mai dorește să fie responsabil de bunăstarea cuplului.

Când dispare complet interesul faţă de această relație. Când nu mai sunt clare nici scopurile relației, nici motivele pentru a o păstra. Atunci când nu este clar, de ce partenerii mai sunt împreună? Ce obține fiecare din această relație? Pentru ce au nevoie de ea?

5.Atunci când relația nu te mai absoarbe, dar nici nu te încarcă.

De obicei, acest dezechilibru de obținere şi dăruire a energiei şi puterii într-o relație, se observă atunci când izvorul a secat complet. Acest lucru se întâmplă  când un partener îl vede pe celălalt doar ca donator de resurse (financiare, emoționale), dar nu este dispus să ofere aceleași lucruri în schimb. Atunci când la baza relației este nevroza şi nu dragostea sau interesul reciproc.

6.Dispare spațiul personal.

Într-un moment dat îţi dai seama că te-ai pierdut în această relație, deja nu-ţi mai amintești ce te bucura şi ce te consola până la întâlnirea cu partenerul tău. Ești absorbit complet de această relație, a rămas doar “noi”, şi a dispărut undeva “eu”. Nu a rămas nimic personal, intim, separat de relație. Nu relația a devenit parte din viața ta, ci tu ai devenit o parte a relației. Te-ai “îngropat” în această relație, ţi-ai pierdut identitatea, ai devenit un “om mort”.

7.S-au schimbat radical prioritățile şi valorile în viaţă.

De exemplu, dacă relația a început în perioada studenției. Şi i-a unit faptul, că el cânta frumos la chitară, iar ea cu vocea cânta piesele extraordinar. Au trecut anii, el şi-a construit o afacere, are planuri, proiecte noi, iar ea şi-a oprit dezvoltarea în acel moment când doar cânta frumos piesele… Atunci când unul din parteneri în dezvoltarea sa merge cu mult înaintea partenerul său, sau când trăiesc paralel, fiecare în lumea sa, în realitatea sa. Iar ceva comun – ceea ce i-a unit anterior, dispare.

Deseori ne agățăm de speranță, ne este teamă să ieșim dintr-o relație de frica singurătății, de teama pierderii. Însă, primul pas pentru a ieși dintr-o relație “moartă” este să conștientizezi că deja ești singur, deja ești în pierdere, deja nu mai ești în contact cu partenerul tău.

“Într-o relație sunt două păcate: să rupi o relație “vie” şi să păstrezi una “moartă”.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!