Ai probleme cu somnul? Iată un exercițiu SIMPLU care te va ajuta să adormi într-un minut!

Aveți probleme cu somnul şi deseori suferiți de insomnie? Vreau să vă împărtășesc o metodă pe care am aflat-o de la un prieten medic.

Ce trebuie să faceți?

Inspirați pe nas, timp de 4 secunde, apoi rețineți respirația timp de 7 secunde, după care expirați pe gură, timp de 8 secunde. Atât!

Acest exercițiu de respirație încetinește bătăile inimii şi calmează. Se întâmplă aceasta foarte rapid: e nevoie să repeți doar de câteva ori. Deși pare o nebunie, chiar funcționează!

Cum funcționează?

Când eşti stresat sau anxios, adrenalina trece prin venele tale, inima bate rapid, respirația devine rapidă și superficială, iar exercițiul de mai sus funcționează ca un sedativ.

Pentru că în mod artificial micșorezi respirația, corpul tău este forțat şi el să micșoreze lucrul inimii. Oxigen, pentru filtrarea sângelui proaspăt oricum nu-i ajunge. Ținând respirația, în mod inevitabil încetinește şi ritmul cardiac. Este un proces fiziologic.

Deasemenea, această practică calmează mintea. Din simplul motiv că vei fi nevoit să numeri în minte şi să te concentrezi pe respirație. Și pentru că, respirația superficială rapidă și anxietatea merg mână în mână, tu însă nu realizezi aceasta. Exercitând influenţă fizică asupra simptomelor, poți suprima cauza. Eficacitatea acestei metode de a te calma poate fi confirmată de orice neurolog.

În rezultat corpul tău se relaxează atât de mult şi rapid, de parcă cineva ţi-ar face o anestezie.

Yoghinii indieni folosesc această practică pentru a elimina stresul şi pentru relaxare.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, distribuie prietenilor!